Progold Unikitt mestertapasz

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

Matt, fehér, jól csiszolható, akrilgyanta kötőanyagú tapasz fal, fa- és fémfelületekre. Egyenletes, kemény felületet biztosít. Ideális vízbázisú bevonatrendszerekhez.

Kiszerelés:

2 299 Ft / db

(4 597 Ft/l)
 • Az árak üzletenként eltérőek lehetnek!
db
 • EAN-kód: 5995061595471
 • Gyártó: Progold

Termékleírás

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fal, fa-, vas- és acélfelületek egyenetlenségeinek kitöltésére alkalmazható. Egy rétegben max. 0,5 mm rétegvastagságban hordható fel.  

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.

 • Új, és régi vakolt vagy beton illetve; gipsz tartalmú glettel előkészített vagy gipszkarton felületek: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix diszperziós mélyalapozó használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon. Az alapozó száradása után alkalmazható a Progold Unikitt mestertapasz.
 • Új fafelületek előkészítése:az új, korábban még nem kezelt fafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer használata szükséges. A faanyagvédő száradása után alkalmazható a Progold Unikitt mestertapasz..
 • Régi fafelületek előkészítése: a korábban már festett fafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Javítsa ki a bevonat hibáit Progold Unikitt mestertapasszal, majd a felületet csiszolja meg újra, és portalanítsa.
 • Új vas, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fém felületről az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak). 
 • Régi vas, illetve acélfelületek előkészítése: a korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás), majd zsírtalanítsa.

A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet lehetőleg 2 órán belül, fesse át Trinát Aqua korróziógátló alapozóval (1 rétegben, min. 40µm száraz rétegvastagságban), majd ennek száradását követően használja a Progold Unikitt mestertapaszt.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként használat közben is. A Progold Unikitt mestertapasz felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítani nem kell. A szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.
 • Felhordás módja: kenőkéssel vagy spatulával 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Használat előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel.
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a termék alkalmazása.
 • Ügyeljen arra, hogy a tapaszt az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a termék túl vastag réteg esetén megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő, száradás közben megrepedhet.
 • Fa- és fém felületek bevonására a Trinát Aqua univerzális vagy korróziógátló alapozó, fedőrétegként a Trinát Aqua termékcsalád valamennyi zománcfestéke alkalmazható a termékismertetőkben leírt módon. Falfelületekre alkalmazzon diszperziós falfestéket.
 • A doboz visszazárása előtt a csomagolóedényben maradt tapasz felületét célszerű elsimítani és a fóliát visszahelyezni. Ismételt használat esetén a tapasz felületén keletkezett, megkeményedett réteget el kell távolítani.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Falra és fára
 • Gyorsan szárad
 • Könnyen csiszolható
 • Jól csiszolható
 • Vízálló

Technikai adatok

Alapadatok
Kiszerelés:
0,5 l
Kiadósság:
2 m2/l
Anyagszükséglet:
0,5 l/nm
Rétegvastagság:
0,5 mm
Termékméret:
8,2 cm x 11,7 cm x 11,7 cm
Súly:
1,05 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri fafelületek, beltéri falfelületek, beltéri fémfelületek, kültéri fafelületek, kültéri falfelületek, kültéri fémfelületek
Javasolt rétegszám:
1
Használatba vételi idő:
2 óra
Felhordás módja:
kenőkéssel vagy spatulyával
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Tartalmaz: 5-chloro-2-methyl-4-isothiazolin-3-one és 2-methyl-2H-isothiazol-3-one (3:1) keveréke és 1,2-benzisothiazol-3(2H)-one. Allergiás reakciót válthat ki.

Betöltés