Nosztalgikus, egyszerű kényelem

be well blog

A PPG Voice of Color® 2021-es trendszínei - lágy színárnyalatok kiszakítanak a rohanó hétköznapok túlstimulált forgatagából!

Egy olyan korszakban, ahol nem beszélhetünk egyetlen egyetemesen elfogadott normálisról, a mentális és fizikai jóllét minden másnál fontosabbá vált. Egyszerű kényelemre és lassabb életmódra vágyunk, a mindennapok elől való menekülés lehetőségeit keressük, kicsit befelé fordulunk, bekuckózunk. Idén ezek voltak azok a fő elvek, amik alapján nemzetközi szakértőink megalkották a 2021 PPG Voice of Color trendszíneket.

Szeretnénk az embereket arra ösztönözni, hogy a színválasztás során személyesebb szemléletet alkalmazzanak, magabiztosan használják a színeket otthonaikban. A 2021-es trendpalettáink és a 60-30-10-es tervezési szabály segítségével célunk az, hogy végigvezessük őket a színek világán, ezáltal megkönnyítsük számukra a színek kiválasztásának folyamatát, és kibontakoztassuk a kreativitásukat.

A PPG Voice of Color 2021-es trendszínek középpontjában a jólét és az egyensúly megtalálása állnak. A járványhelyzet miatt a világ még jelenleg is a biztonságos távolság megtartására kényszerül, így felerősödött mindenkiben az emberi kapcsolatok iránti vágy. Olyan tevékenységeket folytatunk, beleértve a sétálást, túrázást, főzést, sütést és kertészkedést, melyek a hétköznapok forgatagából kiszakítanak bennünket. A “Be Well” trendpalettánkon megtalálható természetes, reményt keltő színek így például képviselik mindazt, amire a hétköznapok forgatagában vágytunk – egyszerűségre és nyugalomra. 

A barna az új szürke
Az elmúlt években a szürke tónusok domináltak a belsőépítészet világában, mint tökéletes semleges színek. Mivel azonban az emberek több melegségre vágynak, és keresik a kapcsolatot a természettel, 2021-ben eltávolodunk a hűvösebb szürke tónusoktól, és a melegebb barnák kerülnek előtérbe. Amikor a világ olyan eseményekkel kerül szembe, amelyek nyugtalanságot, szorongást és levertséget okoznak, természetes, hogy hajlamosak vagyunk a megnyugtató színek felé fordulni. Ezek a kellemes, bizalmat ébresztő színek azokhoz az ételekhez hasonlíthatók, amik a kedvenceink, és amik számunkra az otthon melegét jelentik – mindkettő biztonságot sugároz, és az ismerősség érzetét kelti.

A Transcend (PPG1079-4) például egy ilyen szín: meleg árnyalatú, lágy vörössel fűszerezett bézs, amely mindhárom trendpalettánkon megtalálható. Ez a sokoldalú szín felhasználható alapárnyalatként nagy nyitott terekben, de gyönyörűen működik más semleges színekkel vagy akár pasztelltónusokkal együtt is, illetve élénkebb színek kiemeléséhez háttérként is alkalmazható. 

Be Well -  A kényelem megteremtése
A 2021-es év középpontjában a „Be Well” paletta található. Megnyugtató, mégis optimista, bizalomkeltő árnyalatokat tartalmaz és a mindennapjaik során tudatosságra törekvő embereket szólítja meg. A palettából kiemelt három szín, a Transcend (PPG1079-4), a Light Cherry Parade (PPG1062-5) és a Misty Aqua (PPG1147-3) a szépséget ünnepli, továbbá a testi-lelki egyensúly fontosságát hangsúlyozza. A Transcend egy középtónusú zabpehely színárnyalat, amely a földszínek kiegyensúlyozottságára támaszkodik. Ez a meghitt, semleges tónus a hűvös reggelen elfogyasztott meleg kávé, vagy a tengerparton mezítláb sétálás hangulatát idézi vissza. Míg a Light Cherry Parade datolyaszilva felhangú gyömbér árnyalat, amely olyan, mint egy nagy, megnyugtató ölelés az otthon számára, addig a Misty Aqua akvarellceruza-kék 
színével váratlan frissességet hoz a többi meleg barnás árnyalat közé.

Be True - A valóság lehorgonyzása
Ez az összeállítás a vintage stílus inspirációit és a kortárs elemeket ötvözi meleg földszíneivel és az ékszerdobozok vibráló drágaköveihez hasonló tónusaival. A „Be True” paletta három alapszíne az Enchanting Eggplant (PPG13-07), amely egy gazdag, csokoládé tónusú gesztenyebarna szín, amely a Boulder Lichen (PPG1127-4) üvegpalack zöldjét és a Transcend (PPG1079-4) zabpehely színét egészíti ki. 

Be Wild - Az optimizmus felébresztése
Váratlan, mégis örömteli és radikális a “Be Wild” színválaszték. Az erőt és egyéniséget kifejező színek kombinálásával olyan összeállítás születik, amelyek jó hangulatot teremtenek, játékosak, kifejezők és kreatívak. A paletta három kiemelt eleme az élénk, mirtusz színű Sky Palace (PPG1246-4) és a tengerkék Diving Trip (PPG1236-7), amelyeket ebben az összeállításban is a Transcend (PPG1079-4) bézses tónusa egyensúlyoz ki. 

Héra beltéri falfestékek
A PPG Voice of Color egy több ezer színárnyalatot tartalmazó válogatás, melyet a PPG színszakértői az aktuális trendeknek megfelelően válogattak össze. Héra beltéri falfestékeinkből (Héra Clean&Style mosható és dörzsálló beltéri matt falfesték, Héra Prémium latex beltéri matt falfesték, Héra Kolor prémium matt beltéri falfesték és Héra Kolor prémium selyemfényű beltéri falfesték) a színkártya csaknem 2000 árnyalata kikeverhető, így a 2021-es Be Well, Be True és Be Wild trendpaletták színei is. Keresd színpalettáinkat a Beltéri falfestés kategória Egyedi színkeverésű falfestékek alkategóriájában!

Kapcsolódó termékek

  • Hibrid technológiájának köszönhetően a Héra Clean&Style mosható, dörzsálló és fertőtleníthető beltéri matt latex falfesték ellenálló és tartós, ugyanakkor pára- és légáteresztő bevonatot képez. Hidrofób alkotórészei révén a termék kiváló vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik. Kifejezetten alkalmas nagy igénybevételnek kitett helyiségek, például gyerekszobák, konyhák vagy fürdőszobák kifestéséhez. Egészségügyi intézményekben is alkalmazható. NCS, RAL és PPG Voice of Colour színkártyák több ezer színében keverhető termék.

    Bázisfesték
    4 l
    Átvehető
    Szállítható
    További információk a termékoldalon!
  • A kimagasló fedőképességű Héra Prémium Latex beltéri falfesték az egyik legellenálóbb Héra falfesték. A páraáteresztő, ugyanakkor mosás- és dörzsálló tartós bevonat kifejezetten alkalmas nagy igénybevételnek kitett helyiségek, például gyerekszobák, konyhák vagy fürdőszobák kifestéséhez. NCS, RAL és PPG Voice of Colour színkártyák több ezer színében keverhető termék.

    Bázisfesték
    2,5 l
    Átvehető
    Szállítható
    További információk a termékoldalon!
  • A Héra Prémium matt beltéri falfesték a festési feladatok során általánosan felhasználható, hozzáadott oldószert nem tartalmazó, szagmentes termék, amely kiváló fedést biztosít. Ellenálló bevonatot képez, ugyanakkor nem gátolja a fal természetes pára- és légáteresztését. NCS, RAL és PPG Voice of Colour színkártyák több ezer színében keverhető termék.

    Bázisfesték
    1 l
    Átvehető
    Szállítható
    További információk a termékoldalon!
be well blog