Vastaglazúr

 • A selyemfényű védőfilmet képző, könnyen felhordható oldószeres Lazurán Vastaglazúr kül- és beltéri mérettartó fafelületek, elsősorban nyílászárók bevonására alkalmazható. Kiemeli a fa erezetét, valamint hosszú időn át védi a fát: UV-védő adalékanyag-tartalmának köszönhetően a napfény káros hatásai, míg vízlepergető tulajdonsága révén a csapadék ellen.

  Dió
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Lazurán Vastaglazúr
  4 590 Ft ártól

Ahogy kültéri, úgy beltéri területeken egyaránt számos viszontagsággal kell felvennie a küzdelmet fából készült berendezéseinknek, amelyek gyakran kopás és elhasználódás formájában jelennek meg. A fafelületek és fából készült alkalmatosságok időtállóságának védelme érdekében testhezálló gondozással és ápolással sokat tehetünk. Ezáltal is elősegítve a felületek eredeti állapotának megőrzését és megannyi káros hatás megpróbáltatásaival szembeni hosszú távú helytállást. Amennyiben a megfelelő vastaglazúr kiválasztására törekszünk a mutatós megjelenés megőrzése érdekében, Lazurán faápolási márkánk nyújt ideális segítséget.

Hogyan működik, és milyen tulajdonságai vannak a vastaglazúrnak?

Bár a vastaglazúrral kezelt fa is beszívja az anyagot, a vékonylazúr mélyre hatóságához képest kisebb mértékben. A vastaglazúr alkalmazása során, a fafelületen egy vastagabb réteg képződik, amely kiváló felületi védelmet biztosít. Ahhoz, hogy a faanyagot hibamentes és összefüggő filmréteg borítsa, ami a környezet külső hatásaival szemben megfelelő védelmet és tartósságót biztosít, a fa teljes felületét alaposan és körültekintően szükséges kezelni. Figyelmet kell tehát fordítani a faszerkezet illesztésére és szélére egyaránt!  

A vastaglazúr által fafelületen képződött felületi réteg vízzáró, így könnyedén lepergeti a vizet. Annak ellenére, hogy ez a vastagabb réteg kevésbé engedi láttatni a fa természetes erezetét, a sötétebb árnyalatokra nyomatékosító hatással van, kiemeli a sötétebb tónusokat. A képződött filmréteg selymesen csillogó megjelenése és könnyed tisztíthatósága megkönnyíti takarítását és garantálja az esztétikus megjelenést amindennapok során. Összetételét tekintve vizes bázisú és oldószeres vastaglazúr is létezik.

De mégis milyen esetekben optimális választás a vastaglazúr?

A vastaglazúr használatát leginkább mérettartó faszerkezetekhez javasoljuk kül - és beltéren is. A vastaglazúr a tökéletes választás, ha beltéri bútorok hosszantartó védelme a cél. Alapvetően az időjárásnak kevésbé, azonban a súlyosabb fizikai hatásoknak kitett felületeken érdemes ezt az anyagot alkalmazni, hiszen vastagságának köszönhetően egyfajta védőréteget képez a fa felületén. A mérettartó faszerkezetek közé tartoznak az ajtók, ablakszerkezetek, nyílászárók, lényegében a házban található faburkolatok.

Az általunk forgalmazott Lazurán Vastaglazúr anyag összetételét tekintve oldószeres, kül - és beltéri mérettartó fafelületek, elsősorban nyílászárók bevonására alkalmazható. Dekoratív selyemfényű védőfilmet képez a fa felületén, amely kiemeli a fa természetes erezetét. A káros UV - sugárzással szembeni UV - védő alapanyag hozzáadásával készült, így a napfény ártalmas hatásaival szemben is ellenáll. A Lazurán Vastaglazúr által képzett vastag filmréteg vízlepergető tulajdonságának köszönhetően a csapadék ellen is védelmet biztosít. A lazúrfesték felhordása rendkívül egyszerű, megkönnyítve ezáltal a munkavégzés folyamatát. A kezelni kívánt fafelület méretétől függően 0,75 és 2,5 literes kiszerelések, valamint 10 gyárilag lekevert szín várja weboldalunkon. Színválasztás során érdemes szem előtt tartani az egyes árnyalatok egyéni tulajdonságait, ugyanis kültéri felhasználás során a világos színek rövidebb, míg a sötétebb árnyalatok hosszabb élettartalommal rendelkeznek. A vastaglazúr színtelen változata pedig kizárólag beltéri alkalmazásra javasolt. A termék felhasználása előtt, és bizonyos időközönként közben is minden esetben alapos felkeverés szükséges. Felhordás során ecsettel és szóróberendezéssel is dolgozhatunk. Minimum két réteg felhordása javasolt, az egyes rétegek festése között hat óra száradási időt biztosítva.

Mutass többet