Vékonylazúr

 • A selyemfényű, oldószeres Lazurán Favédő lazúr 3in1 egyedülálló összetételének és biocidtartalmának köszönhetően egyszerre tölti be a faanyagvédőszer, alapozószer és lazúr szerepét. Alkalmazása kültéri nem mérettartó fafelületekre, elsősorban kerítés, homlokozat, széldeszka, kerti bútor védelmére javasolt. Mélyen beszívódik a farostok közé, ezáltal védelmet nyújt a fát megtámadó leggyakoribb kártevők ellen, ugyanakkor véd az UV-sugárzás és a csapadék káros hatásaitól is. Favédőszer hatása mellett esztétikus színével kiemeli a fa erezetét.

  Tiszafa
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Lazurán Favédő lazúr 3in1
  2 950 Ft ártól
 • A Lazurán Aqua 3in1 favédő lazúr áttetsző, vízzel hígítható favédő, alapozó és lazúr egyben. Mélyen beszívódik a farostok közé, mérsékelten időjárásálló és páraáteresztő bevonata védelmet nyújt a gombák és penész ellen. Hozzáadott viasztartalma révén kimagasló vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik és esztétikus, selyemfényű színeivel kiemeli a fa erezetét. Megfelelően előkészített kül- és beltéri, úgynevezett nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, homlokzat, széldeszka, kerti bútor, madártető stb.) bevonataként alkalmazható.

  Teak
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1
  3 650 Ft ártól

Ahogy kültéri, úgy beltéri területeken egyaránt számos viszontagsággal kell felvennie a küzdelmet fából készült berendezéseinknek, amelyek gyakran kopás és elhasználódás formájában jelennek meg. A fafelületek és fából készült alkalmatosságok időtállóságának védelme érdekében testhezálló gondozással és ápolással sokat tehetünk. Ezáltal is elősegítve a felületek eredeti állapotának megőrzését és megannyi káros hatás megpróbáltatásaival szembeni hosszú távú helytállást. Amennyiben a megfelelő vékonylazúr kiválasztására törekszünk a mutatós megjelenés megőrzése érdekében, Lazurán faápolási márkánk nyújt ideális segítséget.

Hogyan működik, és milyen tulajdonságai vannak a vékonylazúrnak?

A vékonylazúr fafelületre való feljuttatása után a vastaglazúrral ellentétben nem képez vastag filmréteget a védeni szándékozott felületen. Ez teszi lehetővé, hogy használata során pára és légáteresztő képessége megmaradjon. Egy sokkal vékonyabb, de mégis ellenálló réteggel biztosítja a faszerkezetek hosszantartó védelmét. A vékonylazúr a vastaglazúrhoz képest sokkal mélyebben szívódik fel a fa rostjaiba, aminek köszönhetően képessé válik szerkezetileg megóvni a fa épségét. A csekély filmrétegképzésre való tekintettel a vékonylazúr ideális választás olyan felületeken, amelyek a páratartalom, a napfény vagy akár hő hatására változtathatják alakjukat. Így vastag filmréteg hiányában a méretváltozásból adódó repedezés, roncsolódás nem jöhet létre. A vékonylazúrt mindig több rétegben és teljes telítettségig ajánlott felhordani, lehetőleg sok száradási időt biztosítva két réteg között.

A vékonylazúrra jellemző tulajdonság, hogy rendkívül rugalmas állagú, ennek is köszönheti, hogy képes mélyen behatolni a fába. Alkalmazása során a vastaglazúrhoz képest szebben engedi láttatni az eredeti fafelület természetes erezetét. Sőt, a vékonylazúr használata után a fafelületeken található természetes erezeten kétféle árnyalat közti eltérést kiemeli, és még látványosabbá teszi. Tekintettel arra, hogy teljes szerkezetében óvja a fát, különösen ellenállóvá teszi az időjárási viszontagságokkal szemben. A csapadékkal, a napsütéssel és a széllel szemben is felveszi a harcot.

De mégis milyen esetekben optimális választás a vékonylazúr?

A vékonylazúr tökéletes választás, ha kültéri fafelületek védelme a cél. A fa rostjaiba mélyen felszívódó tulajdonsága miatt a nem méret tartó faszerkezetek megóvására kiváló választás. A nem méret tartó faszerkezetek közé tartoznak például a kerti bútorok, a kerítéslécek, a faházak, a kapuk vagy akár a teraszokon megtalálható gerendák. A megfelelő UV - védelem miatt kültéri fafelületeken érdemes sötétebb színezetű vékonylazúrt alkalmazni.

A weboldalon megtalálható Lazurán Aqua falazúr 2in1 vizes bázisának köszönhetően rendkívül gyorsan száradó vékonylazúr, amelynek előnyei közé tartozik, hogy a munkafolyamat során a kellemetlen szagoktól is megkímél. Nem tartalmaz oldószert és toxikus anyagokat, ezért beltéri nem méret tartó felületekre, akár gyermekjátékokra és bútorokra is használható. A Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1 és a Lazurán Favédő lazúr 3in1 különleges összetételének köszönhetően faanyagvédőszer, alapozó és vékonylazúr is egyben. A kezelni kívánt fafelület méretétől függően weboldalunkon 0,75 és 2,5 literes kiszerelések, a Lazurán Aqua 2in1 9, a Lazurán Aqua 3in1 14, a Lazurán Favédő 3in1 pedig 11 gyárilag lekevert színben vár a kiválasztásra. Használat előtt és időközönként közben is felkeverés szükséges. Felhordás során ecsettel dolgozhatunk. Minimum két réteg felhordása javasolt, az egyes rétegek festése között 2-8 óra száradási időt biztosítva.

Mutass többet