Csináld magad gyerekszoba

csináld magad gyerekszoba fafestes blog

Csináld magad gyerekszoba falfestés módszerekkel egyszerű lesz a kivitelezés! Lépésről lépésre elmondjuk, hogyan érdemes belefogni, hogy szép legyen a végeredmény.

A gyerekszoba festés házilag, elegendő információ birtokában egyszerűbb, mint gondolnád! Mielőtt azonban a konkrét festési folyamatra térnénk, érdemes sorra venni, hogy milyen dekorációs ötletek vannak a tarsolyunkban és azokhoz milyen bababarát festék beszerzésére lesz szükség. Gyerekszoba festéséhez használt festékek során igyekezzünk minél természetesebb összetételű festéket választani, és kerüljük az oldószereket és illékony szerves vegyületeket tartalmazó termékeket.

Gyerekszoba előkészítése festés előtt

Annak érdekében, hogy igazán gördülékenyen haladjon a festés és a lehető legjobb végeredményt érhessük el a gyerekszobában, érdemes odafigyelni néhány dologra mielőtt nekifognánk. Összeszedtük számotokra, hogy milyen alapvető tippek mentén érdemes tehát előkészítenünk a környezetet. 
Az első lépés abban az esetben releváns, ha már használatban lévő helyiséget szeretnénk átfesteni. A szoba berendezése akadályt jelent a folyamat során, így vagy távolítsuk el az összes bútort vagy a szoba méretétől függően toljuk be azokat középre, majd takarjuk le egy fóliával, hogy elkerüljük a károsodásukat. Vegyük le a függönyöket és amennyiben lehetséges, a kapcsolók fedelét is, nehogy véletlenül összefestékezzük. Mikor elegendő helyet teremtettünk magunknak a fal melletti munkához, alaposan nézzük át, hogy ne kerüljék el a figyelmünket javítandó sérülések a felületen. Tisztítsuk meg a sarkokat a pókhálóktól, szennyeződésektől és a szükségtelen lyukakat vagy repedéseket pedig gletteljük, szánjunk időt a javításukra is. Az egyenletes, letisztult felület ugyanis elengedhetetlen a tökéletes végeredmény eléréséhez. A következő praktikus és kulcsfontosságú lépés a ragasztószalag felhelyezése a szükséges területekre: a mennyezet vonala, a padló- vagy parkettaszegély, ajtók kerete és a kapcsolók felülete. Ha tehetjük, a padlót is terítsük le olyan fóliával vagy anyaggal, amit nem féltünk az elhasználódástól. 

Ezeket a buktatókat kerüljük el a festés során

Ha nem vagyunk jártasok a festésben, a körülményes előkészületek ellenére is előfordulhatnak olyan apró hibák, amik esztétikailag elronthatják munkánk eredményét. Azon kívül, hogy milyen festék kerül fel a gyerekek szobájának falára, szükséges tehát szem előtt tartani a következő gondolatokat is. 
Eleinte praktikus a szűkebb területek festésére koncentrálni, amelyeket henger helyett még festőecsettel ajánlott festeni, annak érdekében, hogy jobban kontrolálhassuk munkánkat. Ezek a területek helyezkednek el a ragasztószalag mellett, mint például a mennyezet vonala. 
Fontos továbbá a megfelelő színválasztás, a szoba paraméterei alapján. Vegyük figyelembe a helyiség fekvését, a fényviszonyokat és ennek megfelelően válasszunk ki világosabb vagy sötétebb árnyalatokat. Nem javasolt túl sok élénk szín használata, hiszen túl zsúfolttá teheti a teret. Inkább döntsünk két – három összepasszoló árnyalat mellett, így biztosan békéssé és komfortossá válik a gyerekszoba hangulata. 
A szoba falának festéséhez ideális választás a ProGold falfestő henger, ami kiváló minőségének köszönhetően nem hagy szálakat a falon! A hengert mérsékelt erővel nyomjuk a felülethez és mindenképpen tartsuk szem előtt a választott festék csomagolásán található száradási időt, ennek megfelelően vihetjük fel a következő réteget. A második réteg felfestése után azonban ne várjuk meg, míg teljesen megszárad, hanem még nedves állapotában távolítsuk el a ragasztószalagot, így elkerülve a festék lepergését. 
Minimum 24 óra száradás után helyezhetjük vissza a függönyöket, bútorokat és fedőlapokat a kapcsolókra, amelyeket babaszoba esetén érdemes gyerekbiztosra megoldásra cserélni!

csináld magad gyerekszoba fafestes blog