Alapozó festék fémre és fára

 • Az oldószeres bázisú, nagy fedőképességű Trinát univerzális alapozó könnyen csiszolható, egyenletes struktúrájú, matt felületet képez. Az alapfelületen kiválóan megtapad és biztosítja a ráfestett fedőfesték tapadását. Beltéri és kültéri fa- és kemény PVC felületek alapozójaként, valamint fémfelületek közbenső bevonataként is felhasználható Trinát Korróziógátló alapozó felvitelét követően. Kizárólag oldószeres bázisú termékekkel együtt használható! 

  100 Fehér
  0,25 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát univerzális alapozó
  Az ár az üzlet választása után érhető el!
 • Az oldószeres bázisú, alkidgyanta kötőanyagú Trinát korróziógátló alapozó különleges korróziógátló-pigmentösszetételének köszönhetően kiemelten alkalmas kültéri és beltéri oxidmentesített, zsírtalanított acélfelületek védelmére. Az alapozó felhordáskor jól terül, csiszolható, matt bevonatot képez a felületeken. Kizárólag oldószeres bázisú termékekkel együtt használható!

  100 Fehér
  0,5 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát korróziógátló alapozó
  Az ár az üzlet választása után érhető el!
 • A nagy fedőképességű és könnyen csiszolható, matt felületű Trinát Aqua univerzális alapozó vizes bázisának és akrilgyanta-kötőanyagának köszönhetően rendkívül gyorsan szárad, használata nem jár kellemetlen szagokkal. Az alapfelületen kiválóan megtapad és biztosítja a ráfestett fedőfesték tapadását. Mivel biocidokat és oldószert nem tartalmaz, ezért beltéri és kültéri fa- és kemény PVC felületek alapozójaként, valamint fémfelületek közbenső bevonataként is felhasználható Trinát Aqua korróziógátló alapozó felvitelét követően, továbbá kifejezetten alkalmas gyermekjátékok és – bútorok alapozására. Kizárólag vizes bázisú termékekkel együtt használható! 

  Fehér
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát Aqua univerzális alapozó
  Az ár az üzlet választása után érhető el!
 • A különleges korróziógátló-pigmentösszetételnek köszönhetően az akrilgyanta kötőanyagú Trinát Aqua korróziógátló alapozó kiemelten alkalmas kültéri horganyzott acél-, vas-, alumínium-, réz- és cinkfelületek védelmére. Mivel a termék biocidokat és oldószert nem tartalmaz, kifejezetten alkalmas beltéri felületek korróziógátló védelmére is. Kitűnően tapad korábban alkyd, klór-kaucsuk, akril vagy epoxi bevonatokkal kezelt felületekre. Vizes bázisának köszönhetően rendkívül gyorsan szárad, használata nem jár kellemetlen szagokkal. Kizárólag vizes bázisú termékekkel együtt használható!

  100 Fehér
  1 l
  Átvehető
  Szállítható
  Az ár az üzlet választása után érhető el!

A megfelelő alapozás gyakran kardinális jelentőséggel bír egy festési folyamat során. Egy fafelület előkészítését, lecsiszolását és portalanítását követően felmerülhet a kérdés, hogy szükség van – e fa alapozó használatára a festés előtt. A válasz a fa szerkezetétől, az alkalmazási területétől és a minőségétől is függ, azonban kültéri fafelületek esetén különösen ajánlott. A fa tulajdonságai közé tartozik, hogy alapvetően nem egy tartós anyag, így mindenképpen védeni kell az időjárási viszontagságok károsító hatásaitól, illetve az idő múlásából következő amortizációtól is.

A Trinát márka széles termékkínálatában oldószeres – és vizes bázisú alapozók találhatók. Kül – és beltéri körültekintően előkészített fafelületek alapozójaként és fémfelületek közbenső bevonataként tökéletes választás a Trinát univerzális alapozó. A Trinát univerzális alapozó oldószeres bázisú és kizárólag szintén oldószeres bázisú termékekkel együtt használható! Használata után a felület könnyen csiszolhatóvá és egyenletessé válik, tökéletes tapadást és alapot nyújtva a rákerülő fedőfesték számára. A Trinát Aqua univerzális alapozó szintén megfelelő alapozó festék fára és acélfelületek közbenső bevonatára egyaránt. Vizes bázisának köszönhetően gyermekjátékok alapozójaként is kifejezetten használható, kizárólag vizes bázisú termékekkel együtt! Akrilgyanta – kötőanyagának és technológiájának köszönhetően rendkívül gyors száradási idővel bír és használata során sem okoznak problémát a kellemetlen szagok.

A fafelületek védelme mellett fontos, hogy a fémfelületek alapozására is elegendő figyelmet fordítsunk. A kül – és beltéri fémfelületek ugyanúgy ki vannak téve veszélyeknek, melyek közül a fellépő korrózió problémája a legsúlyosabb. Ennek megelőzéseképp a Trinát korróziógátló alapozó és a Trinát Aqua korróziógátló alapozó használata segítséget nyújthat, hiszen rendeltetésszerű használat után egészen 5 év korrózióvédelmet biztosít. Emellett esztétikussá és egyenletessé teszi a felületet, illetve az alapozó által képződött bevonat könnyen csiszolhatóvá és mattá válik.

Különleges megoldást jelenthet a Trinát multiTOP 9in1 alapozó és fedőfesték alkalmazása is, amely sokoldalú felhasználási lehetőségeit egyedi formulájának köszönheti. A fa – és fémfelületek mellett további anyagokon (pl.: műanyag, kerámia, tégla…) biztosítja a hosszútávú védelmet, miközben fedőfestékként is funkcionál!

Mutass többet