Bondex Deck Protect favédő és -ápoló olaj

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

Speciális, oldószeres bázisú, matt fényű, színezett olaj, mely kiemeli a fa erezetét, és védi annak felületét. Mélyen beszívódik a fába, víz- és szennyeződéstaszító felületet képez. Filmvédő biocidot tartalmaz, mely védi a száraz felületet a gombák és a penész ellen. Időjárás ellen védelmet biztosít, és javítja a fa szerkezetét.

Kiszerelés:

  • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
  • EAN-kód: 8712699594747
  • Gyártó: Bondex

Termékleírás

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kültéri fafelületek bevonataként alkalmazható. Különösen ajánlott járófelületekre (pl. fa terasz, fapadló, fajárda) és pergolákra. A bevonat vízlepergető, UV-álló, és védelmet nyújt a gombásodás ellen. A Bondex Deck Protect alkalmazható olyan egzotikus fafajtákon is, mint a teak, bangkirai, meranti és vasfa.

Felület előkésztés:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 18 % nedvesség tartalmú lehet.

Új és régi fafelületek előkészítése:
Az új, korábban még nem kezelt fafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Megelőző védelem céljából, használjon Lazurán univerzális faanyagvédőt. A korábban már festett fafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, távolítsa el a teljes régi bevonatot az ép fafelületig, majd tisztítsa meg a portól.

Felhasználás:
Anyagelőkészítés, hígítás: A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Bondex Deck Protect felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt Trinát szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges

Anyagszükséglet:
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg Egy rétegben: 0,13 l/m2

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni. A feldolgozás hőmérséklete: Javasolt +5-25°C közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 80%-os relatív páratartalom alatt.

Felhordás módja:
Ecsettel, a fa teljes telítettségéig. Ezt követően, a felesleges anyagot 30 percen belül törölje le nem szöszölő, puha ronggyal.

Színezhetőség:
A Bondex Deck Protect gyárilag lekevert színekben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők.

Száradási idő, átvonhatóság:
A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a hőmérséklettől és a felhordott réteg vastagságától. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet, illetve vastag rétegű festés esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23°C levegőés aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 3-5 óra múlva porszáraz, 24 óra múlva átfesthető, a járófelület 48 óra múlva vehető használatba, teljes terhelés 7 nap múlva lehetséges.

Karbantartás: az első kezelés után 6 hónappal hordjon fel egy újabb réteget. A teljes védelem érdekében az igénybevételtől függően a kezelést ajánlott évente megismételni.

Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +25°C között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen, az eredeti, jól lezárt csomagolásában kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés. A végleges szín függ az alapfelület tulajdonságaitól és a felvitt rétegek számától.

Mutass többet

Termékelőnyök

  • Védi és ápolja a fát;
  • Időjárás- és UV-álló;
  • Víz- és szennyeződéstaszító felületet képez;
  • Tartós, kopásálló felületet képez

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
Teak
Kiszerelés:
2,5 l
Fényesség:
matt
Termékméret:
14,2 cm x 18 cm x 18 cm
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
kültéri fafelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
24 óra
Használatba vételi idő:
48 óra
Szerszámok tisztítása:
hígítóval
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

 

 

 

 

 

 

Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Tartalmaz 3-jód-2-propinilbutilkarbamát. Allergiás reakciót válthat ki.

Másik szín választása

Mogyoróbarna
Teak
Paliszander
Tölgy
Mahagóni
Színtelen
  • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés