Bondex Elite favédő és -ápoló olaj

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

Vízbázisú, extra tartós, matt fényű természetes összetevőkön alapuló olaj. Mélyen beszívódik a fába, víz- és szennyeződéstaszító felületet képez. Felülete védi a fát az időjárás és UV káros hatásaitól. Alkalmas minden puha és keményfához, különösen kültéri járófelületekre, teraszokra.

Kiszerelés:

14 416 Ft
(5 766 Ft/l)
  • Az árak üzletenként eltérőek lehetnek!
  • EAN-kód: 8712699594952
  • Gyártó: Bondex

Termékleírás

Alkalmazásiterület:

Megfelelően előkészített kültérifafelületek bevonataként alkalmazható. Alkalmas minden puha és keményfához, különösen kültéri járófelületekre (pl. fa terasz, fapadló, fajárda) és pergolákra. A bevonat vízlepergető, UV-álló, és a felülete védett a gombásodás ellen**. A Bondex Elite olaj alkalmazható olyan egzotikus fafajtákon is, minta teak, bangkirai, meranti és vasfa.

Felület-előkészítés:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 18% nedvesség tartalmú lehet.

Új és régi fafelületek előkészítése:

Az új, korábban még nem kezeltfafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól.

A korábban már festettfafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, távolítsa el a teljes régi bevonatot az ép fafelületig, majd tisztítsa meg a portól.

**A fafelület teljeskörű védelmének elérése érdekében, festés előtt Lazurán aqua oldószermentes faanyagvédőszer alkalmazása javasolt.

Felhasználás:

Anyagelőkészítés, hígítás:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Bondex Elite olaj felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása azonnal azok megszáradása előtt szappanos vízzel lehetséges.

Anyagszükséglet:

Javasolt rétegszám: 1-2réteg

Egy rétegben: 0,07-0,14l/m2

Kiadósság függ a fafajtától: 7-15m2

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.

A feldolgozás hőmérséklete: Javasolt +5-25oCközötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 80%-os relatív páratartalom alatt.

Felhordás módja: Ecsettel, a fa teljes telítettségéig. Ezt követően, a felesleges anyagot30 percen belül törölje le nem szöszölő, puharuhával vagy szivaccsal.

Színezhetőség:

A Bondex Elite olaj gyárilag lekevertszínekben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. A színtelen változat a további árnyalatokért színkeverőgépen színezhető.

Száradási idő, átvonhatóság:

A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a hőmérséklettől és a felhordott réteg vastagságától. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet, illetve vastag rétegű festésesetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő-és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 4óra múlva porszáraz, 16óra múlva átfesthető, 24óra múlva igénybevehető a felület. Teljes terhelés 7 nap múlva lehetséges.

Karbantartás: az első kezelés után 6 hónappal hordjon fel egy újabb réteget. A teljes védelem érdekében az igénybevételtől függően a kezelést ajánlott évente megismételni. (1-2 rétegben)

Tárolás, raktározás:

A terméket +5 és +25oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen, az eredeti, jól lezártcsomagolásában kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

A végleges szín függ az alapfelület tulajdonságaitól és a felvitt rétegek számától.

A festés során használt eszközök, ruhák alkalmazásuk után több órával is tűzveszélyesek lehetnek, ezért ezeket vízzel zárt fémtartályban kell tárolni.

A nyugati vörös cédrus, az alaszkai sárga cédrus, a vörösfenyő és hasonló fafajták tannint tartalmaznak, amely taszíthatja a bevonatot és/vagy a foltokat. Az olaj használata előtt, kis területen végezzen próbafestést.

Mutass többet

Termékelőnyök

  • Hosszan tartó védelmet nyújt
  • Időjárás- és UV-álló
  • Víz- és szennyeződéstaszító felületet képez
  • Természetes összetevőkön alapul

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
Teakfa
Kiszerelés:
2,5 l
Kiadósság:
11 m2/l
Fényesség:
matt
Termékméret:
14,2x18x18cm
Súly:
2,6 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
kültéri fafelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
16 óra
Használatba vételi idő:
24 óra
Felhordás módja:
ecsettel
Javasolt ecset típusa:
akril ecset
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, száraz, tűző naptól, fagytól védett helyen
Mutass többet

Veszélyességi információk

Tartalmaz 3-jód-2-propinilbutilkarbamát és 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-metil2H-izotiazol-3-on (3:1) keveréke. Allergiás reakciót válthat ki.

Másik szín választása

Teakfa
Dióbarna
Kvarcszürke
Színtelen
  • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés