Baumit GlemaBrilliant glett

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

Kül- és beltérben egyaránt használható, kézi és gépi felhordású hófehér glettanyag 0-3 mm-es vastagságban (akár nullára lehúzható). A W4-es terhelési osztályig nedves helyiségekben is alkalmazható.

  • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
  • EAN-kód: 9004329217454
  • Gyártó: Baumit

Termékleírás

Alkalmazás

 

Nagyon sima, fehér felületek előállításához. Gipszkarton lapok teljes felületének a glettelésére [Q4], beton, mész/cement valamintásványi alapfelületek befejező rétege. Magas alkalitásának köszönhetően megelőzi a penészgombák elszaporodását (nedves helyiségekben szintén alkalmazható, az ÖNORM B 3346 szerint W4-es terhelési osztályig). Nem alkalmazható gipszkarton lapok hézagkitöltésére! Beltérben és kültérben való felhasználásra, tapétázható és festhető

 

Alapfelület-előkészítés: Fugák, kitörések, egyenetlenségek, lyukak esetén


Kiegyenlítés/lezárás Baumit GlemaFill-lel (várakozási idő kb. 3-5 óra, kiszáradásra ügyeljünk), durvább lyukak kitöltésére Baumit SpeedFill-t használhatunk. Erősen vagy egyenetlenül nedvszívó alapfelületek esetén az alapfelületet Baumit Nedvszíváskiegyenlítővel (1:2 ill. 1:3 arányban tiszta vízzel hígítva, az alapfelület nedvszívóképességétől függően) ajánlott. A repedések elkerülése érdekében (pl. 6 méternél nagyobb fix elemes rendszerek vagy betonelemek) üvegszövet (öntapadó üvegszövet csíkok, fugafedő csíkok stb.) alkalmazása javasolt.

 

Teherbíró betonfelületek


amennyiben tiszta, száraz, fagymentes, nem víztaszító, közvetlenül simítható alapozó használata nélkül.


Teherbíró vakolatok


pl.: Baumit Thermo Vakolat, Baumit Durva Vakolat, Baumit GV 25, Baumit GV 35, Baumit SpeedFill stb.: a vakolatok megfelelő várakozási idejét tartsuk be (10 nap/vakolatcm)


Teherbíró bevonatok
(pl. egy- vagy többrétegű festékek): Alkalmassági vizsgálat mintafelület készítésével (adott esetben tapadószilárdsági értékek meghatározásával)


Nem teherbíró alapfelületek


A poros és kivárágzásos felületeket söpörjük le. A koszos, zsíros, víztaszító, zsaluolaj maradékos vagy más elválasztószeres alapfelületet nagynyomású tisztítószerrel, majd tiszta vízzel mossuk le, majd hagyjuk megszáradni. A laza, kiálló részeket és a nem tapadó
elválasztó rétegeket mechanikai úton távolítsuk el. A krétás és könnyen porló alapfelületet kezeljük a Baumit MultiPrimer vagy SanovaPrimer alapozóval. Különleges esetekben javasolt mintafelület készítése (próbasimítás) a simított rendszerfelépítés alkalmasságának vizsgálatára.


Felhordás

 

1.) Kézi feldolgozás
A Baumit Glema Brilliant-ot tiszta vízbe szórjuk és járatos keverőgéppel (Quirl) keverjük, míg egy csomómentes, krémes masszát kapunk, kb. 5 perc pihentetés után még egyszer átkeverjük.
Feldolgozhatósági idő: kb. 2-3 óra ill. kb. 16 óra légmentes lezárt vödörben vagy gépben/tömlőben. A már kötésnek indult anyagot semmilyen esetben sem szabad visszahígítani. Ne keverjünk hozzá más terméket (pl. fagyásgátló, kötésgyorsító)!


2.) Gépi feldolgozás
A Baumit GlemaBrilliant feldolgozható Airless-szórógéppel, valamint járatos keverőpumpával az alapfelületre felszórható. További információkért forduljon szakembereinkhez. A gép és a tömlő tisztítása nem szükséges, ha az állási idő kisebb, mint 16 óra. Csupán a szárazanyag tartályt töltsük fel és fedjük le. A szórófejet vízzel teli vödörben védjük a kiszáradástól. Csak két- vagy többnapos szünet (pl. hétvége) esetén szükséges tisztítani.


Glettelés


A Baumit GlemaBrilliant-ot kb. 2-3 mm-ben felhordjuk majd felületsimítóval vagy rozsdamentes glettvassal lehúzzuk. Tudnivaló: könnyebb lehúzás lehetséges, miután az anyag felülete enyhén megszáradt. Az első réteg kikeményedése után (időjárástól/alapfelülettől függően kb. 2-5 óra) a Baumit GlemaBrilliant-ot második rétegként még egyszer vékonyan hordjuk fel és víz hozzáadása nélkül gletteljük (a 3 mm max. összvastagságot ne lépjük túl).


Utókezelés


Szükség szerint a Baumit GlemaBrilliant-ot száradás/kikeményedés után (kb. 24 óra) csiszolhatjuk. 2-3 napos várakozási idő után festhető.


Felület minősége


A Baumit GlemaBrilliant optimális feldolgozás esetén sima, hófehér, kiváló minőségű felületet ad. Különösen sima felület eléréséhez finom felületi csiszolás lehetséges. Felületi csiszolás esetén a festés megkezdése előtt Baumit Mélyalapozót (1:1 arányú hígításban) használjunk.


Befejező réteg beltérben


Baumit KlimaColor (szükség esetén EasyPrimer alapozó)


Befejező réteg kültérben


Előkészítés Baumit MultiPrimerrel (1:1 arányban vízzel hígítva) Baumit Granopor-, Silikon-, Pura-, vagy NanoporColor festékek. A festékek feldolgozási tudnivalóit lásd a termékek műszaki adatlapjában! Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai javaslataink és előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.

Mutass többet

Termékelőnyök

  • 0-ig lehúzható
  • Kézi és gépi felhordásra
  • Kül- és beltéri felhasználásra

Technikai adatok

Alapadatok
Kiszerelés:
20 kg
Rétegvastagság:
0 - 3 mm
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri falfelületek, kültéri falfelületek
Felhordás módja:
hengerrel, rozsdamentes glettelő szerszámmal, szóróberendezéssel
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási mód:
Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.
Mutass többet

Veszélyességi információk

Veszély!

 

H315 – Bőrirritáló hatású.

H318 – Súlyos szemkárosodást okoz.

 

Óvintézkedésekre vonatkozó mondat(ok):

P101 – Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.

P102 – Gyermekektől elzárva tartandó.

P103 – Olvassa el figyelmesen és kövesse az összes utasítást.

P280 – Védőkesztyű/ szemvédő/arcvédő használata kötelező.

P302 + P352 – HA BŐRRE KERÜL– Lemosás bő szappanos vízzel.

P260 – A por belélegzése tilos.

P305 + P351 + P338 – SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN– Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.

P310 – Azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ/orvoshoz.

P501 – A tartalom/edény elhelyezése hulladékként– az országos előírásoknak megfelelően.

Betöltés