Anyagok

A különböző fa-, fém- és falfelületek hibáinak, repedéseinek kijavítása, szívóképességének kiegyenlítése lényeges szerepet játszik a felvitt termékek kedvező fedőképességének és egyenletes struktúrájának elérésében. Otthonunkban a falakat és egyéb felületeket még a legóvatosabb használat esetén is érik sérülések, de ha nevezetesen a konyhára, közlekedő folyosóra vagy gyerekszobára gondolunk, megkérdőjelezhetetlen a foltok és repedések elkerülhetetlen megjelenése az idő előre haladtával. A szennyeződések és színeződések, helyenkénti kopások is gyakoriak, melyek például az oly gyakorta használt villanykapcsolók környékén hamar felfedezhetőek, de az éles sarkok leütődése sem lehet ismeretlen lakásunkban. A pattogzódás és felhólyagosodás sok esetben a magasabb páratartalom eredménye is, melyek látványos javítandó területet képezhetnek. Állunk rendelkezésre orvoslásukban, melyekhez termékpalettánkban minden szükséges anyagot megtalálhat a legideálisabb paraméterekkel megáldva!

 

Repedések és lyukak esetén a glettanyag csodát művelhet már órák leforgása alatt. Abban az esetben, ha nem érintett a felület nagy része és ezáltal nem szükséges a teljes fal glettelése, ez még komolyabb fizikai munkát sem jelent majd számunkra, házilag is belekezdhetünk. A málló, repedés melletti részek eltávolítása után benedvesíthetjük a réseket és spatula segítségével könnyedén elsimíthatjuk a falon és kitölthetjük a hézagokat. Mélyebb repedésekhez ajánlott a hézagerősítő szalag használata, mely kitölti a réseket és így lefedhetővé válik a kikevert glettel. Precíz munkánk meghálálja majd magát, melyet a különböző típusú termékek útmutatói is segítenek. Ne vegyük félvállról a keverési útmutatót, és ügyeljünk a megfelelő fényre is, mivel száradást követően azzal láthatjuk teljes egészében a csiszolandó felületeket.

 

Egyenletlenségekkel azonban nem csak falfelületeinken találkozhatunk, hanem érinthet fa és fém anyagú területeket is. Esetükben a gyorsan száradó Trinát oldószeres mestertapasz lehet számunkra a megoldás, mely kemény, vízálló és matt réteget képez. Alkidgyanta kötőanyagával jól csiszolható és nehézség nélkül felhordható, megfelelő rugalmasságú az egyenletlenség kitöltésére, ami tovább fokozza előnyeinek értékét.

 

Válassza bátran kínálatunkból a Héra, Trinát és Progold glettanyagokat, tapaszokat és tömítőket a professzionális felületelőkészítéshez és tervezzen bátran a hosszútávú strapabírással!

Mutass többet