Faanyagvédő termék

  A Lazurán Univerzális faanyagvédőszer kiválóan alkalmas a kültéri és a nedvességnek kitett faszerkezetek például: kerítésléc , lambéria, széldeszka , kerti bútorok, fafelületek védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Mélyen beszívódik a farostjai közé, azon erősen megtapad, ezáltal védelmet nyújt a faszerkezeteket veszélyeztető különböző kártevő rovarok ( pl. szú) és faelszíneződését okozó gombák ellen.

  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Lazurán Univerzális faanyagvédőszer
  Az ár az üzlet választása után érhető el!

  A Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer kiválóan alkalmas a kültéri és a nedvességnek kitett faszerkezetek például: kerítésléc , lambéria, széldeszka , kerti bútorok, védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Mélyen beszívódik a farostjai közé, azon erősen megtapad, ezáltal védelmet nyújt a faszerkezeteket veszélyeztető különböző kártevő rovarok ( pl. szú) és faelszíneződését okozó gombák ellen.

  1 l
  Átvehető
  Szállítható
  Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer
  Az ár az üzlet választása után érhető el!

  A Lazurán Lenolajkence kiválóan alkalmas kültéri puhafából készült faszerkezetek beeresztésére és pórustömítésére, alkalmazása kifejezetten ajánlott régi, elöregedett faanyagok esetén. A lenolajkence a fa rostjai közé mélyen beszívódva és azokon megtapadva fejti ki hatását, a fa felületén nem képez bevonatot. A termék már lakkozott vagy festett fafelületen közvetlenül nem alkalmazható, kizárólag a bevonat teljes eltávolítása után. 

  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Az ár az üzlet választása után érhető el!

Különböző faanyagokból készített faalkalmatosságaink az idő múlásával folyamatos kockázatnak vannak kitéve. Ezek a kockázatok nem csak az elhasználódás folyamatából adódóan következnek, hanem biológiai okok is állnak a háttérben. A penész, a farontó gombák, bizonyos rovarok és egyéb kártevők is veszélyt jelenthetnek a faanyagra, ezért a lehető legjobban törekedni kell az anyagok ezekkel szembeni védelmére. Esztétikai szempontokon túl, a már károsodott faanyag helyrehozásának jelentős anyagi vonzatai is vannak, így mindenképpen érdemes kellő hangsúlyt fektetni a megelőző faanyagvédelemre is. Ennek tartósságához elengedhetetlen a megfelelő rétegrend kialakítása, legyen szó akár kültéri akár beltéri fafelületekről. A festendő felületnek megfelelő Lazurán faanyagvédő termékek garantálják a fafelület eredeti szépségének hosszútávú megőrzését és károkozók elleni védelmet.

A Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer összetételét tekintve vizes bázisú. Alkalmazása során mélyen beszívódik a fa rostjai közé, ezáltal óvja a faanyagot az gombásodás és a rovarok ellen, továbbá megelőzi a fa elszíneződéséből következő esztétikai hibákat. Felhasználási területét illetően kiválóan alkalmas kültéri, nedvességnek kitett faszerkezetekre, de beltéri megmunkált vagy kéreg – és háncsmentes, egészséges és légszáraz faanyagok számára is remek választás. A már károsodott faanyagokon megszűntető, de megelőző céllal is felhasználható. Keményebb fafelületek ápolására azonban, jobb behatolóképességének köszönhetően javasolt inkább az oldószeres Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel való kezelés. Összetételét tekintve oldószeres bázisú és csak kültérre alkalmazható. Fából készült gyerekjátékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez nem használható!

Kültéri puhafából készült faszerkezetek pórustömítésére és beeresztésére alkalmas a Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítő, amely a fa rostjai közé mélyen beszívódva egyenlíti ki a fa szívóképességét és telíti el a fafelület pórusait. A megfelelő felület kiváló tapadást biztosít a további rákerülő festékrétegeknek. A lenolajkence alkalmazása kifejezetten ajánlott régi, elöregedett faanyagok esetén. Beltéri fafelületekre és a Trikolor olajfesték hígítójaként is felhasználható, hiszen a festékkel összekeverve aktív hígítóként viselkedik.

A termékek igénybe vétele előtt a csomagoláson feltüntetett felhasználási információk körültekintő áttekintése szükséges!

Mutass többet