Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítő

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A Lazurán Lenolajkence kiválóan alkalmas kültéri puhafából készült faszerkezetek beeresztésére és pórustömítésére, alkalmazása kifejezetten ajánlott régi, elöregedett faanyagok esetén. A lenolajkence a fa rostjai közé mélyen beszívódva és azokon megtapadva fejti ki hatását, a fa felületén nem képez bevonatot. A termék már lakkozott vagy festett fafelületen közvetlenül nem alkalmazható, kizárólag a bevonat teljes eltávolítása után. 

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5996281027322
 • Gyártó: Lazurán

Termékleírás

Alkalmazási terület
Kiválóan alkalmas a kültéri puhafából készült faszerkezetek (például: kerítésléc, lambéria, széldeszka) pórustömítésére, különösen abban az esetben, ha a fa már régi, elöregedett. Mélyen beszívódik a farostok közé, azokon erősen megtapad, kitölti a pórusokat. Alkalmazható a Trikolor olajfesték hígítójaként is. Ilyenkor a filmbe beépül, aktív hígítóként viselkedik.

Nem alkalmazható már lakkozott, festett fafelületen, kizárólag a bevonat teljes eltávolítása után. 

Felület-előkészítés

 • Új és régi puhafafelületek előkészítése: a festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet. A még bevonat nélküli, új puhafafajtákból készült felületeket finoman csiszolja meg a csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. A régi, elöregedett, korhadt, málló fafelületeket és korábbi zománcfesték vagy lazúr rétegeket teljes mértékben el kell távolítani, le kell csiszolni és portalanítani. A különféle, még bevonat nélküli, új kemény fafajtákból készült felületeket nem szükséges pórustömíteni.
 • Egzóta fafelületek előkészítése: egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljon kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsa be. 

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként használat közben is. A Lazurán lenolajkence max. 35%-ban hígítható Trinát szintetikus hígítóval. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.
 • Anyagszükséglet: 0,12 l / m2 (1 rétegben)
 • Felhordás módja: ecsettel, a felületbe bedörzsölve. A beeresztést követően a felesleget 2 óra elteltével száraz, tiszta ruhával le kell törölni.

Megjegyzés: A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel.
 • A felületek eltérő tulajdonságai miatt próbafestés javasolt.
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
 • A be nem szívódott anyag visszatörlését körültekintően és alaposan végezze, mert a felületen vastagabb rétegben visszamaradt lenolajkence megakadályozhatja a következő bevonatréteg tapadását.
 • A visszatörlésre használt, lenolajkencével átitatott rongyot lezárt fémedénybe vagy víz alá kell helyezni, mert a szabad levegőn a rongy öngyulladásra hajlamos.
 • A kész felületet 48 óra elteltével fesse át a Lazurán vagy a Trinát család valamely, gombaölőt nem tartalmazó termékével. Kültérben alkalmazott fafelületeket kezelje Lazurán univerzális faanyagvédővel.
   
Mutass többet

Termékelőnyök

 • A fa pórusaiba mélyen behatol
 • Kiegyenlíti a fa szívóképességét
 • Hígítható

Technikai adatok

Alapadatok
Kiszerelés:
0,75 l
Technológia:
oldószeres bázisú
Termékméret:
9,9 cm x 9,9 cm x 11,9 cm
Súly:
0,8 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri fafelületek, kültéri fafelületek
Javasolt rétegszám:
1
Rétegek közötti száradási idő:
2 óra
Használatba vételi idő:
48 óra
Felhordás módja:
ecsettel, mártással
Javasolt ecset típusa:
disznószőr ecset
Szerszámok tisztítása:
hígítóval
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Tartalmaz neodecanoic acid, cobalt salt. Allergiás reakciót válthat ki.

Betöltés