Kültéri lazúr

 • A Lazurán Aqua 3in1 favédő lazúr áttetsző, vízzel hígítható favédő, alapozó és lazúr egyben. Mélyen beszívódik a farostok közé, mérsékelten időjárásálló és páraáteresztő bevonata védelmet nyújt a gombák és penész ellen. Hozzáadott viasztartalma révén kimagasló vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik és esztétikus, selyemfényű színeivel kiemeli a fa erezetét. Megfelelően előkészített kül- és beltéri, úgynevezett nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, homlokzat, széldeszka, kerti bútor, madártető stb.) bevonataként alkalmazható.

  Mogyoró
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1
  Az ár az üzlet választása után érhető el!
 • A selyemfényű, oldószeres Lazurán Favédő lazúr 3in1 egyedülálló összetételének és biocidtartalmának köszönhetően egyszerre tölti be a faanyagvédőszer, alapozószer és lazúr szerepét. Alkalmazása kültéri nem mérettartó fafelületekre, elsősorban kerítés, homlokozat, széldeszka, kerti bútor védelmére javasolt. Mélyen beszívódik a farostok közé, ezáltal védelmet nyújt a fát megtámadó leggyakoribb kártevők ellen, ugyanakkor véd az UV-sugárzás és a csapadék káros hatásaitól is. Favédőszer hatása mellett esztétikus színével kiemeli a fa erezetét.

  Tiszafa
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Lazurán Favédő lazúr 3in1
  Az ár az üzlet választása után érhető el!
 • A selyemfényű védőfilmet képző, könnyen felhordható oldószeres Lazurán Vastaglazúr kül- és beltéri mérettartó fafelületek, elsősorban nyílászárók bevonására alkalmazható. Kiemeli a fa erezetét, valamint hosszú időn át védi a fát: UV-védő adalékanyag-tartalmának köszönhetően a napfény káros hatásai, míg vízlepergető tulajdonsága révén a csapadék ellen.

  Dió
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Lazurán Vastaglazúr
  Az ár az üzlet választása után érhető el!
 • A vízbázisú, gyorsan száradó Bondex Garden Colors dekorációs fedőlazúr bel- és kültéren egyaránt alkalmazható, használata elsősorban kerti bútorok, faházak és egyéb felületek dekorációjára és védelmére ajánlott. Tixotróp jellegéből adódóan zselés állagú, ezáltal könnyen felvihető és csepegésmentes. Esztétikus pasztellszíneivel kiemeli a fa erezetét, ugyanakkor védi a fát az időjárás káros hatásaitól és UV-védelmet biztosít a felületnek.

  Anthracite / Antracit
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Bondex Garden Colors
  Az ár az üzlet választása után érhető el!
 • Rendkívül gyorsan száradó vizes bázisú vékonylazúr, melynek bevonata fizikai védelmet nyújt a gombák ellen. Mélyen beszívódik a farostok közé, ezáltal növeli a fafelület vízlepergető hatását, miközben kiemeli a fa eredeti erezetét. Könnyen felhordható, nem csepeg.

  Tölgy
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Lazurán Aqua Rapid vizes vékonylazúr
  Az ár az üzlet választása után érhető el!

Kulcsfontosságú szem előtt tartani, hogy egyes lazúrfestékek csak kültérre alkalmazhatók, melynek hátterében nem csak funkcionális okok állnak. A kültéri lazúr differenciáló jellemzője a csak beltéren alkalmazhatóhoz képest, hogy különös ellenállással bír az időjárási viszontagságokkal szemben is. Azonban nem ez a tényező, amiért kiemelt odafigyelést igényel. A kültéri lazúrok összetétele során olyan anyagok kerülnek alkalmazásra, amelyek párolgása beltéren egészségkárosító hatású lehet a magas koncentrációk miatt.

Számos kritériumnak megfelelő alternatíva áll rendelkezésre a kültéri lazúrok közti választás során. Széles kültéri lazúr termékkínálatukban Lazurán és Bondex faápolási termékek között megtalálhatóak vastag – és vékonylazúrok, illetve dekorációs célú, pasztellárnyalatokban elérhető fedőlazúrok biztosítják minden kültéri fafelület eredeti esztétikumának kiváló és tartós védelmét. A festeni kívánt fafelületek méretétől függően, a termékek közül választható 0,75 és 2,5 literes kiszerelés. Az összetételt tekintve vizes bázisú és oldószeres technológiával készített opciók is rendelkezésre állnak. A vizes bázisú lazúr előnyei közé tartozik, hogy megkönnyíti az utólagos eszköz tisztítást és gyorsabb száradási idővel bír.

Speciális összetételnek köszönhetően faanyagvédőszer, alapozószer és lazúr szerepében is funkcionálnak vizes bázisú, gyorsan száradó Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 és oldószeres Lazurán Favédő lazúr 3in1 termékeink. Védelmet nyújtanak a fákat gyakorta megtámadó kártevőkkel, gombákkal és rovarokkal szemben és a káros UV – sugárzástól is óvják a felületet. Mindkét festék alkalmazása környezetvédelmi megfontolásból olyan fafelületeken javasolt, amelyek nem érintkeznek közvetlenül talajjal, illetve nem merülnek természetes vízfelület alá. A Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 hozzáadott viasztartalmának köszönhetően a vizet is könnyedén lepergeti. A fa pórusaiba mélyen beszívódó vékonylazúr a Lazurán Aqua falazúr 2in1, amely vizes bázisának köszönhetően, szintén gyors száradási idővel és vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik. Kifejezetten alkalmas gyermekjátékok – és bútorok védelmére is. A fafelületen védőréteget képező Lazurán Vastaglazúr hosszú időn át tartó védelmet biztosít az úgynevezett mérettartó fafelületek, például ajtók számára. Könnyed felhordhatósága mellett, a felületen dekoratív selyemfényű védőfilmet képező végeredmény magáért beszél. A Bondex Garden Colors dekorációs fedőlazúr zselés állagának köszönhetően könnyedén felhordható, továbbá csepegésmentessége a munkafolyamatot is megkönnyíti.

Kültéri lazúrozás esetén, minden esetben fordítsunk elég időt és figyelmet a lazúr termékek csomagolásán szereplő leírás elolvasására!

Mutass többet