Dekorációs falfestés

Dekorációs falfestés kép2

A dekorációs falfestés egyszerűen kivitelezhető és minden falat feldob. A harmonizáló színek és minták kiválasztása a legfontosabb, erre mindenképpen szánjunk időt!

Geometrikus falfestés 

 

Új színt vinnél lakásodba vagy felfrissítenéd a szobád hangulatát? Geometrikus mintákkal még a színvilág megtartásával is vihetünk kis csavart a szobánk felületeibe, melyet egy bombabiztos technikával akár kezdők is profik módjára vihetnek véghez. Szabályos geometrikus sormintát alkotni szabad kézzel meglehetősen rizikós vállalás, mivel tűpontos méretezés szükséges, határozott felskiccelés, és stabil, gyakorlott mozdulatok. Ezek hiányát viszont könnyen ellensúlyozhatjuk visszaszedhető papírszalag alkalmazásával, mellyel a munka gyorsabbá és szabadabbá válik. Elrontani nemigen lehet a megvalósítást, azonban a színtervezésen nagy hangsúly van. Ennél a lépésnél a kevesebb néha több elv megfogadására buzdítanánk, mivel a zsúfoltság elkerülésével a színek letisztultsága is jobban érvényesül. Amennyiben több színt kombinálnánk, bevett alkalmazási mód, hogy fehérre festett alap falszínt szalagozunk fel, amire aztán semlegesebb, naturális, szürke vagy kevésbé erőteljes árnyalatot viszünk fel. Egy-két kisebb részletbe egy élénk és erős tónust festhetünk, adva egy kis különlegességet ezáltal a mintázatnak.

Dekorációs falfestés kép1

Forrás: Pinterest

Üde és elegáns külsőt ad tereinknek, ha két-három színt választunk a festeni kívánt geometrikus motívumokhoz, melyek a választott berendezési tárgyak, kiegészítők és bútorokkal alkotnak összhangot. A drappos, komolyabb és szofisztikált bézsek kortalanná teszik lakásunk hangulatát, melyet a fekete színnel való kombinálás is megtörhet, így elkerülhetjük az egyhangúság érzetét.

Dekorációs falfestés kép2

Forrás: Pinterest

Hasonló harmóniát alkotó színvilág a pasztellek ötvözése, mely sosem megy ki a divatból az általa kölcsönzött eleganciának köszönhetően. Babaszobától a kifinomult nappaliig szinte akármilyen teret feldobhatunk vele, egy ilyen kompozícióval nemigen nyúlhatunk mellé.

Dekorációs falfestés kép3

Forrás: Pinterest

A geometria más alakzatok formájában is fel tudja dobni a tereket, melyekkel játékossá, újszerűvé teszi a hagyományos egyszínű falfestést. Alkalmazhatunk az aszimmetrikus csíkozáson felül szimmetrikus formákat is, elnagyolt négyzetes, téglalapos vagy hatszöges díszítést, melyek körültekintő felrajzolásához akár elegendő lehet egy papírlap vagy karton segítségül hívása is. A méretarányos tervezés itt sem elengedhető lépés, viszont segédeszközökkel, mint a vízmérték és a vonalzó, szemet gyönyörködtető kreálmányokat tervezhetünk magunknak.

Trilak Tipp: maszkolószalag segítségével tapasszunk négyzetes kartonlapokat a falnak, melyet vízmérték segítségével rajzoljunk körbe, helyenként egymásba is csúsztatva az alakzatokat. Egyes csücsköket ahol egymásba érnek radírozzunk le, és a körvonalakat tapasszuk le maszkolószalaggal. Az idomok belsejét fessük ki az általunk választott árnyalatokkal, majd távolítsuk el a festőszalagot száradás előtt.

Rendkívül fontos a szép kivitelezéshez a festőszalag, maszkolószalag minősége is, mivel nem megfelelő tapadásuk esetén felpöndörödhet nedvesség hatására, vagy akár a festék is befolyhat alá, ami elcsúfíthatja a rendezett mintánkat. Egy arra alkalmas szalagot még a teljes száradást megelőzően gond nélkül el lehet távolítani, és nem szabad, hogy nyomokat hagyjon.

Dekorációs falfestés kép4

Forrás: Pinterest

Legyen bármilyen a kívánt eredmény, finom, romantikus, modern vagy karakteres, otthona csodálatos dekor falfestéséhez a megfelelő minőségű és mennyiségű festéket mi biztosítjuk!

Háromszög falfestés 

Legnépszerűbb geometrikus dekor falfestési technika a háromszög falfestés, melyek direkt és inverz formája is modern dizájnt alkot. Az inverz formátumot még a kevésbé mérnöki precizitással megáldott alkotni vágyók is könnyedén megvalósíthatják festőszalag segítségével. Az alapszínünkre szükséges felhordani a megjeleníteni kívánt csíkokban egymást szabálytalanul keresztező vonalakat, majd felhordani a teljes felületre a fedőszínt. Miután eltávolítottuk a szalagokat, minimalista vonalak keresztezik majd a felületet, melyek szabálytalan kereszteződései izgalmas esztétikumot alkotnak a szobában.

Dekorációs falfestés kép5

Forrás: Pinterest

Direkt háromszögformákhoz már számos típusú sablon is rendelkezésünkre állhat, melyekkel nem csak az aránytalan méretezést tudjuk elkerülni, hanem időt is spórolhatunk magunknak. Nagy terek esetén bevett dekorációs falfestési mód, gyakran alkalmazzák tárgyalókban vagy akár éttermekben is, hiszen a színválasztástól függően a különböző stílusok sugallhatnak bohókás hangulattól a rendszerezettségen át az exkluzivitásig, amit csak szeretnénk.

Dekorációs falfestés kép6

Forrás: Pinterest

A háromszögforma festését nem csak hagyományos alakzati vizuális sokaság használataként képzelhetjük el, hanem akár egy nagy térhosszabbító formaként is, amit sarkok élelvételével való játékként, vagy nagyobb egylégterek tördeléseként is bevethetünk. Előbbi esetén a teljes felület egy részére viszünk csak fel színt, melynél egy kacsacsőrszerű végződéssel játszunk a térrel, utóbbi esetén pedig a háromszög csúcsát igazítjuk úgy, hogy sarokirányba essen. Lényegük, hogy egy-két-három alakzatot festünk fel mindössze, melyek méretükből kifolyólag a felület nagyobb részét lefedik, így alkotnak izgalmas megoldásokat.

Dekorációs falfestés kép8

Forrás: Pinterest

Dekorációs falfestés kép9

Forrás: Pinterest

A dekorációs falfestéssel és mintákkal magazinba illő külsőt kölcsönözhet otthona tereinek, mellyel nem csak színvilágában teremthet otthonos hangulatot falainak, hanem különlegessé és inspirálóvá is teszi a helyiségek légkörét. Ragadjon ecsetet és varázsolja teljessé lakását, melyhez inspirációban és minőségi termékekben is állunk rendelkezésére!

Kapcsolódó termékek

  • Hibrid technológiájának köszönhetően a Héra Clean&Style extra mosható, dörzsálló és fertőtleníthető beltéri matt latex falfesték ellenálló és tartós, ugyanakkor pára- és légáteresztő bevonatot képez. Hidrofób alkotórészei révén a termék kiváló vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik. Kifejezetten alkalmas nagy igénybevételnek kitett helyiségek, például gyerekszobák, konyhák vagy fürdőszobák kifestéséhez. Egészségügyi intézményekben is alkalmazható.

    Bubble tea
    2,5 l
    Átvehető
    Szállítható
    29
    üzletben elérhető
  • A latextechnológiának és optimalizált pigmentösszetételnek köszönhetően a Héra Prémium beltéri matt falfesték kiváló fedőképességű, mosható, pára- és legáteresztő bevonatot képez, színei pedig élénkek és tartósak. Egyszerű használatának és illatosított formulájának köszönhetően széles körben alkalmazható.

    Forró kakaó
    2,5 l
    Átvehető
    Szállítható
    36
    üzletben elérhető
  • Speciális mikrokerámia-gyöngy tartalmának köszönhetően a Héra Ceramic a legellenállóbb Héra beltéri falfesték. A kerámia technológia kimagasló mosás- és dörzsállóságot biztosít a felületnek, így téve azt foltmentesen tisztíthatóvá és fertőtleníthetővé. A Héra Ceramic falfesték hidrofób alkotórészei révén vízlepergető bevonatot képez, miközben innovatív kötőanyag szerkezete kiválóan páraáteresztő tulajdonságot biztosít. A hipoallergén, selyemmatt felület exkluzív színmegjelenést kölcsönöz otthonának.

    Bakelit
    2,5 l
    Átvehető
    Szállítható
    36
    üzletben elérhető
Dekorációs falfestés kép2