Fa a falon

fa a falon

A skandináv dizájn alapvető szabályainak egyike, hogy a puritán megjelenés jegyében faanyagokat használnak. Az erezetek kiemelésével és a natúr jegyek megtartásával dobják fel az egyszerűen és mégis ízlésesen berendezett, funkcionalista otthonaikat. A skandinávok hagyományaihoz ezért szorosan kötődik a fa számtalan formájú felhasználása, és ugyanezt a szakértelmet hordozza magában a PPG Trilak Lazurán és Bondex faápolási márkái.

Megfelelő ápolás mellett akár generációkon keresztül kiszolgálhat bennünket egy-egy bútordarab vagy térelem. Ráadásul van abban valami nagyon megható, ahogyan ez az anyag méltóságteljesen nemesedik, miközben végigkísér bennünket életünk különböző szakaszain.   

Fa(l), amit szeretünk
Fával szinte bármilyen otthont feldobhatunk, akár egész falfelületeket is beboríthatunk vele. A fal valódi fával való burkolása remek lehetőség, hogy változást hozzunk otthonunk miliőjébe. Bármilyen fatípus mellett is döntünk, vegyük figyelembe, hogy a fa formája folyamatosan változik, ahogy az az idő múlásával szárad, így nem árt tisztában lennünk az anyag tulajdonságaival és ápolásával.  Bátran kísérletezhetünk a fa típusaival, de találjuk meg az arany középutat, és ne akarjunk túlzottan természetidegen hatást elérni! Ezt elsősorban úgy valósíthatjuk meg, ha nem választunk a fa természetes színeitől alapjaiban eltérő árnyalatokat. 

Mai megoldások
Az egész helyiségek vagy falfelületek burkolása mellett kedveltek az ún. kazettás falburkoló panelek vagy ragasztható táblás anyagok, egy-egy falfelületre a parkettát is érdemes lehet „felfuttatni”. Nagyon figyelemfelkeltők lehetnek a fakorongokból, tűzifából kirakott hátterek, és a szobába költöztetett, gyakran hangulatvilágítással kombinált faágak, -törzsek is. Mindezek olyan értékes és különleges megoldásai az otthonunknak, amelyek esetében kiemelten oda kell figyelnünk arra, hogy tartósan szépek és egészségesek legyenek.

Komplex védelem
A Lazurán és Bondex márkák termékeivel komplex védelmet nyújthatunk kültéri és beltéri fafelületeinknek egyaránt! Akár felújítást terveztek, akár egy új szerzeményeteket szeretnétek hatékony védelemmel ellátni, itt találtok rá megoldást! Minden faanyagvédőszerünk és lazúrfestékünk jellemzőiről és használatáról részletes leírást adunk ezen az oldalon, ismerjétek meg termékeinket! 

fa a falon