Nosztalgikus, egyszerű kényelem

be well blog

A PPG Voice of Color® 2021-es trendszínei - lágy színárnyalatok kiszakítanak a rohanó hétköznapok túlstimulált forgatagából!

Egy olyan korszakban, ahol nem beszélhetünk egyetlen egyetemesen elfogadott normálisról, a mentális és fizikai jóllét minden másnál fontosabbá vált. Egyszerű kényelemre és lassabb életmódra vágyunk, a mindennapok elől való menekülés lehetőségeit keressük, kicsit befelé fordulunk, bekuckózunk. Idén ezek voltak azok a fő elvek, amik alapján nemzetközi szakértőink megalkották a 2021 PPG Voice of Color trendszíneket.

Szeretnénk az embereket arra ösztönözni, hogy a színválasztás során személyesebb szemléletet alkalmazzanak, magabiztosan használják a színeket otthonaikban. A 2021-es trendpalettáink és a 60-30-10-es tervezési szabály segítségével célunk az, hogy végigvezessük őket a színek világán, ezáltal megkönnyítsük számukra a színek kiválasztásának folyamatát, és kibontakoztassuk a kreativitásukat.

A PPG Voice of Color 2021-es trendszínek középpontjában a jólét és az egyensúly megtalálása állnak. A járványhelyzet miatt a világ még jelenleg is a biztonságos távolság megtartására kényszerül, így felerősödött mindenkiben az emberi kapcsolatok iránti vágy. Olyan tevékenységeket folytatunk, beleértve a sétálást, túrázást, főzést, sütést és kertészkedést, melyek a hétköznapok forgatagából kiszakítanak bennünket. A “Be Well” trendpalettánkon megtalálható természetes, reményt keltő színek így például képviselik mindazt, amire a hétköznapok forgatagában vágytunk – egyszerűségre és nyugalomra. 

A barna az új szürke
Az elmúlt években a szürke tónusok domináltak a belsőépítészet világában, mint tökéletes semleges színek. Mivel azonban az emberek több melegségre vágynak, és keresik a kapcsolatot a természettel, 2021-ben eltávolodunk a hűvösebb szürke tónusoktól, és a melegebb barnák kerülnek előtérbe. Amikor a világ olyan eseményekkel kerül szembe, amelyek nyugtalanságot, szorongást és levertséget okoznak, természetes, hogy hajlamosak vagyunk a megnyugtató színek felé fordulni. Ezek a kellemes, bizalmat ébresztő színek azokhoz az ételekhez hasonlíthatók, amik a kedvenceink, és amik számunkra az otthon melegét jelentik – mindkettő biztonságot sugároz, és az ismerősség érzetét kelti.

A Transcend (PPG1079-4) például egy ilyen szín: meleg árnyalatú, lágy vörössel fűszerezett bézs, amely mindhárom trendpalettánkon megtalálható. Ez a sokoldalú szín felhasználható alapárnyalatként nagy nyitott terekben, de gyönyörűen működik más semleges színekkel vagy akár pasztelltónusokkal együtt is, illetve élénkebb színek kiemeléséhez háttérként is alkalmazható. 

Be Well -  A kényelem megteremtése
A 2021-es év középpontjában a „Be Well” paletta található. Megnyugtató, mégis optimista, bizalomkeltő árnyalatokat tartalmaz és a mindennapjaik során tudatosságra törekvő embereket szólítja meg. A palettából kiemelt három szín, a Transcend (PPG1079-4), a Light Cherry Parade (PPG1062-5) és a Misty Aqua (PPG1147-3) a szépséget ünnepli, továbbá a testi-lelki egyensúly fontosságát hangsúlyozza. A Transcend egy középtónusú zabpehely színárnyalat, amely a földszínek kiegyensúlyozottságára támaszkodik. Ez a meghitt, semleges tónus a hűvös reggelen elfogyasztott meleg kávé, vagy a tengerparton mezítláb sétálás hangulatát idézi vissza. Míg a Light Cherry Parade datolyaszilva felhangú gyömbér árnyalat, amely olyan, mint egy nagy, megnyugtató ölelés az otthon számára, addig a Misty Aqua akvarellceruza-kék 
színével váratlan frissességet hoz a többi meleg barnás árnyalat közé.

Be True - A valóság lehorgonyzása
Ez az összeállítás a vintage stílus inspirációit és a kortárs elemeket ötvözi meleg földszíneivel és az ékszerdobozok vibráló drágaköveihez hasonló tónusaival. A „Be True” paletta három alapszíne az Enchanting Eggplant (PPG13-07), amely egy gazdag, csokoládé tónusú gesztenyebarna szín, amely a Boulder Lichen (PPG1127-4) üvegpalack zöldjét és a Transcend (PPG1079-4) zabpehely színét egészíti ki. 

Be Wild - Az optimizmus felébresztése
Váratlan, mégis örömteli és radikális a “Be Wild” színválaszték. Az erőt és egyéniséget kifejező színek kombinálásával olyan összeállítás születik, amelyek jó hangulatot teremtenek, játékosak, kifejezők és kreatívak. A paletta három kiemelt eleme az élénk, mirtusz színű Sky Palace (PPG1246-4) és a tengerkék Diving Trip (PPG1236-7), amelyeket ebben az összeállításban is a Transcend (PPG1079-4) bézses tónusa egyensúlyoz ki. 

Héra beltéri falfestékek
A PPG Voice of Color egy több ezer színárnyalatot tartalmazó válogatás, melyet a PPG színszakértői az aktuális trendeknek megfelelően válogattak össze. Héra beltéri falfestékeinkből (Héra Clean&Style mosható és dörzsálló beltéri matt falfesték, Héra Prémium latex beltéri matt falfesték, Héra Kolor prémium matt beltéri falfesték és Héra Kolor prémium selyemfényű beltéri falfesték) a színkártya csaknem 2000 árnyalata kikeverhető, így a 2021-es Be Well, Be True és Be Wild trendpaletták színei is. Keresd színpalettáinkat a Beltéri falfestés kategória Egyedi színkeverésű falfestékek alkategóriájában!

Kapcsolódó termékek

  • A kimagasló fedőképességű Héra Prémium Latex beltéri falfesték az egyik legellenálóbb Héra falfesték. A páraáteresztő, ugyanakkor mosás- és dörzsálló tartós bevonat kifejezetten alkalmas nagy igénybevételnek kitett helyiségek, például gyerekszobák, konyhák vagy fürdőszobák kifestéséhez. NCS, RAL és PPG Voice of Colour színkártyák több ezer színében keverhető termék.

    Bázisfesték
    2,5 l
    Átvehető
    Szállítható
    További információk a termékoldalon!
  • A Héra Prémium matt beltéri falfesték a festési feladatok során általánosan felhasználható, hozzáadott oldószert nem tartalmazó, szagmentes termék, amely kiváló fedést biztosít. Ellenálló bevonatot képez, ugyanakkor nem gátolja a fal természetes pára- és légáteresztését. NCS, RAL és PPG Voice of Colour színkártyák több ezer színében keverhető termék.

    Bázisfesték
    1 l
    Átvehető
    Szállítható
    További információk a termékoldalon!
be well blog