Egyedi színkeverésű zománcfesték

 • A Trinát matt zománcfesték oldószeres bázisának és alkidgyanta-kötőanyagának köszönhetően megóvja az átvont felületeket a káros időjárási hatásoktól, ezért kültéri és beltéri fa- és fémfelületek védelmére egyaránt alkalmazható. A nagy fedőképességű és kiválóan terülő zománcfesték a felületeken egyenletes struktúrájú, elegáns matt bevonatot képez. 

  Bázisfesték
  5 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát matt zománcfesték
  További információk a termékoldalon!
 • A magasfényű felületet biztosító, nagy fedőképességű Trinát Aqua magasfényű zománcfesték vizes bázisának és akrilgyanta-kötőanyagának köszönhetően rendkívül gyorsan szárad, nem sárgul, ugyanakkor hosszan ellenáll a káros UV-sugárzásnak. Mivel biocidokat és oldószert nem tartalmaz, ezért használata nem jár kellemetlen szagokkal, továbbá a kültéri fa- és acélfelületek mellett beltéri felületekre is alkalmazható. Kifejezetten alkalmas gyermekjátékok és –bútorok védelmére.      

  Bázisfesték
  1 l
  Átvehető
  Szállítható
  További információk a termékoldalon!
 • A Trinát magasfényű zománcfesték oldószeres bázisának, alkidgyanta-kötőanyagának és speciális vízlepergő adalékainak köszönhetően képes az átvont fafelületek korhadását és a fémfelületek korrózióját késleltetni, ezért kifejezetten javasolt a beltéri fa- és acélfelületek mellett a kültéri felületek védelmének biztosítására is. A nagy fedőképességű és jól terülő zománcfesték a felületeken egyenletes struktúrájú, esztétikus, magasfényű bevonatot képez. 

  Bázisfesték
  1 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát magasfényű zománcfesték
  További információk a termékoldalon!
 • A Trinát selyemfényű zománcfesték oldószeres bázisának és alkidgyanta-kötőanyagának köszönhetően megóvja az átvont felületeket a káros időjárási hatásoktól, ezért kültéri és beltéri fa- és fémfelületek védelmére egyaránt alkalmazható. A nagy fedőképességű és kiválóan terülő zománcfesték a felületeken egyenletes struktúrájú, dekoratív, selyemfényű bevonatot képez. 

  Bázisfesték
  5 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát selyemfényű zománcfesték
  További információk a termékoldalon!
 • Az univerzális tapadóképességű, matt felületet biztosító, akrilgyanta-kötőanyagú Trinát Aqua univerzális festék a legsokoldalúbb Trinát zománcfesték. Megfelelő előkészítést követően egyaránt alkalmas kültéri és beltéri fal-, fa-, acél-, könnyűfém-, horganyzott, valamint kemény PVC felületek, továbbá vakolt-, gipsz-, cement- és betonfelületek egyenletes struktúrájú, esztétikus bevonására. Vizes bázisának köszönhetően gyorsan szárad, és a festés nem jár kellemetlen oldószerszaggal. Kifejezetten alkalmas gyermekjátékok és –bútorok védelmére.

  Bázisfesték
  5 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát Aqua univerzális festék
  További információk a termékoldalon!
 • A selyemfényű felületet biztosító, nagy fedőképességű Trinát Aqua selyemfényű zománcfesték vizes bázisának és akrilgyanta-kötőanyagának köszönhetően rendkívül gyorsan szárad, nem sárgul, ugyanakkor hosszan ellenáll a káros UV-sugárzásnak. Mivel biocidokat és oldószert nem tartalmaz, ezért használata nem jár kellemetlen szagokkal, továbbá a kültéri fa- és acélfelületek mellett beltéri felületekre is alkalmazható. Kifejezetten alkalmas gyermekjátékok és –bútorok védelmére. 

  Bázisfesték
  1 l
  Átvehető
  Szállítható
  További információk a termékoldalon!

A nagy népszerűségnek örvendő zománcfesték használata rendkívül elterjedt a felújítások során, mivel kifejezetten strapabíró felületbevonó. Olyan speciális és sokoldalú fémfesték, amely magas fényességgel és tartóssággal rendelkezik, ezért gyakran használják olyan különféle fémfelületek, mint például autók, kerítések, ajtók, ablakkeretek, csaptelepek és más ipari berendezések festésére. Használatának előnyei azonban nem merülnek ki a fényesség és tartósság terén, mivel egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy vízlepergető képességgel látják el a bevont tárgyat. Ebből kifolyólag alkalmazható kiválóan kültéri területen is, hiszen az ellenálló képessége az időjárás viszontagságaival szemben páratlan. Segít hosszú ideig megőrizni tárgyaink eredeti állapotát, mely a festék színének tartására is igaz, hiszen állja az UV sugarakat, így nem veszíti el színét és fényességét sem. Trinát zománcfestékeink kínálatában már akár 15 alapárnyalatból választhatja ki az igazit!

De mi a helyzet, ha kitűnnénk a tömegből, vagy stílusunk eltér az átlagtól, esetleg a megálmodott szín nem elérhető a palettában?

A Trinát készen kapható termékek mellett további több ezer árnyalat egyénre szabott keverésére nyújtunk lehetőséget saját ízlésre szabottan, mely a kívánt alaptermék kiválasztása után NCS, RAL, valamint PPG Voice of Colour kódok alapján is választhat az igényeinek megfelelő, tartós, gyönyörű trendszíneink közül, kültéri és beltéri fa- és fém egyaránt!

Az egyedi színkeverésű zománcfesték előnye, hogy olyan egyedi színeket hozhatunk létre, amelyek más festékekkel nem érhetők el. Azonban az egyedi színkeverésű zománcfestékeknél is figyelembe kell venni néhány fontos tényezőt, főleg, ha szakszerűen, otthonunkban és saját kezűleg szeretnénk végezni a keverést. Miután meggyőződtünk róla, hogy az egyedi színkeverésű zománcfesték megfelelő a festendő felületre és használható az adott célra, belekezdhetünk a konkrét keverési eljárásba. Kövessük pontosan a készítéshez szükséges útmutatót, és használjunk megfelelő arányú alapfestéket és adalékfestéket, annak érdekében, hogy ne rontsuk el a végeredmény minőségét. Ezt követően ügyeljünk a megfelelő elkeverésre, lehetőleg fém anyagú keverőeszközzel, hogy mindenképp megfelelően egyesüljenek az anyagaink.

Miután a festék megfelelően fel van rázva és össze van keverve, javasoljuk a gyors felhordást, hogy elkerüljük az idő előtti száradást. A festék felvitelét megkönnyíthetik az arra megfelelő Progold ecsetek vagy szórópisztoly, melyekkel a várt eredmény elérése érdekében bátran felvihetünk akár több réteget is.

A színkeverés által semmiféle sajátosságából nem veszít az anyag, ugyanúgy gátolja a korróziót, valamint a rozsdásodást. A tapadása szintén kitűnő marad, ezáltal olyan felületeken is alkalmazható, melyek nehéz tapadást mutatnak, mint például öntöttvas vagy alumínium. Fontos megjegyezni, hogy a zománcfesték azonos árnyalatúakból készült anyagok keverése esetén is különböző eredményeket adhat. Ezért ajánlott először egy kis mennyiséget elkészíteni, és tesztelni azt, azonos anyagokon, mielőtt nagyobb mennyiséget keverne össze.

Ha bizonytalan vagy, hogy melyik zománcfestéket válaszd, kérd bátran szakember tanácsát, vagy kérj segítséget a festék boltban dolgozóktól. A megfelelő zománcfesték kiválasztása nem csak a végeredmény minőségét befolyásolja, hanem segít a munka hatékonyságának növelésében és az esetleges hibák elkerülésében is, ezért, ha megbízható termékre tenné a voksát, döntsön bátran a Trinát termékcsalád mellett!

Mutass többet