Hígítók

  A lakkbenzin tartalmú Trinát szintetikus hígító kifejezetten alkalmas Trinát és Lazurán oldószeres termékek hígítására, valamint ezek felhordásához használt szerszámok, eszközök és a frissen elcseppent festékfoltok tisztítására. 

  0,5 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát szintetikus hígító
  Az ár az üzlet választása után érhető el!

A festék hígítók olyan vegyi anyagok, amelyek segítségével a festékek állagát lehet beállítani, ezáltal pedig kulcsfontosságú szerepük van abban, hogy a festék könnyen kenhető legyen és hozzájárulnak az egyenletes rétegképzéshez. Csökken a zavarosság és elkerülhető a túlzott vastagság felhordáskor, mely tényezők mentén elmondható, hogy ezek az anyagok a festékek száradási idejét is befolyásolják.

Amikor festést végzünk a zománcfesték hígítása fontos lépés, mivel a megfelelő hígításnak köszönhetően lesz kívánt mértékig könnyen felhordható és alkalmazható az adott felületre anyagunk. A festési folyamat sokkal jobban kézre esik egy megfelelően előkészített anyaggal, egyszerűbben oszlathatjuk el. Oldószeres zománcfestékekkel végzett munkához elengedhetetlen kiegészítőt jelent a Trinát hígító, amely a lakkbenzin hígítású termékek utólagos hígítására kifejezetten alkalmas. Szerszámok és elcseppenések tisztításához a hígító használata erősen javasolt!

De hogyan is érjük el a kívánt eredményt hígításkor?

Az első lépés az, hogy válasszuk ki a megfelelő hígítószert az adott típusú zománcfestékhez és a festeni kívánt felülethez mérten. A leggyakoribb hígító anyagok a terpentin és a szintetikus hígítók, alkoholos hígítók használata csak az erre előírt speciális zománcfestékekhez ajánlott. Ezt követően a hígítás lépése során bizonyos szabályokat és eljárásokat kell követni, ezektől való eltérést nem javasoljuk.

Az egyik legfontosabb dolog a hígítás során, hogy ne vigyük túlzásba: ha túl sok hígítót használunk, és az állag túl híggá válik, az negatívan befolyásolhatja a festék minőségét, a fedőképességet és az időtartamot, amíg a festék megszárad, teljesítménye erősen romolhat. Az arányok és a hígítási utasítások betartása biztosítja, hogy a festék megfelelő állagot és konzisztenciát kapjon, valamint hogy a festett felület megfelelően száradjon és egységes réteget képezzen, hiszen nem csak a sűrűségét befolyásolhatja a készre kevert festéknek, hanem a színét is. Amikor hígítunk festéket, mindig csak keveset adjunk hozzá a festékhez, majd alaposan keverjük össze, így elkerülhetővé válik, hogy ne fedjen kellőképp vagy veszítsen tartósságából. Ügyeljünk a megfelelő eszközök használatára ebben a fázisban is: alkalmazzunk tiszta edényt a keveréshez! A piszkos, rozsdás, esetleg korábban már használt edények szennyezhetik a festékünket.

Az alkalmazási mód is lényeges: általában ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal lehet felvinni esztétikusan. Az ecsettel való felhordáskor érdemes a hígított festéket vékonyan felvinni a felületre, és több rétegben dolgozni, hogy az egyenletes felhordást elérjük.

A lakkbenzin tartalmú Trinát szintetikus hígító kifejezetten alkalmas Trinát és Lazurán oldószeres termékek hígítására, valamint ezek felhordásához használt szerszámok, eszközök és a frissen elcseppent festékfoltok tisztítására. Ha megbízható termékeket keres, válasszon palettánkból Trinát zománcfestékeink közül és használjon hozzá Trinát szintetikus hígítót!

Mutass többet