Héra Falfix diszperziós mélyalapozó

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A Héra Falfix diszperziós mélyalapozó kül- és beltéri fal- és homlokzatfestékek alá egyaránt alkalmazható. A pára- és légáteresztő tulajdonságokkal rendelkező alapozó kiegyenlíti a fal nedvszívó-képességét, valamint leköti a festendő felületen lévő port, így elkerülhetővé teszi a foltosodást, valamint megfelelő tapadást biztosít a falfestékek számára. Az mélyalapozó használata elősegíti, hogy a Héra beltéri fehér vagy színes falfestékek felvitelét követően a végső bevonat megjelenése egységes és esztétikus legyen.

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5995061648634
 • Gyártó: Héra

Termékleírás

Alkalmazási terület
Vakolt, meszelt vagy bármilyen korábban már más diszperziós festékkel festett beltéri falfelületre, gipszkarton felületre, fűrészporos tapétára felületi előkészítés után közvetlenül felvihető. 

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. CMC-alapú glettanyagok használata nem javasolt.
Kültéri felület esetén a vakolat minősége legyen min. vH 10. Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartóssága homlokzatfelületeken kétséges. Portalanítsuk a felületet, távolítsuk el a porló, leváló felületrészeket, javítsuk ki az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal.

 • Új, vakolt vagy beton beltéri és kültéri felületek: beltérben a Héra Falfix és víz 1:5 arányú keverékével alapozzon. Az alapozás után vízpróbával ellenőrizze a felület szívóképességét, ha szükséges alapozzon másodszor is. Kültérben a Héra falfix és víz 1:1 arányú keverékével alapozzon.
 • Beltéri új, gipsz tartalmú glettel előkészített vagy gipszkarton felületek: a gipsz tartalmú glettanyagok és a gipszkarton lemezek szívóképessége nagymértékben eltérő lehet. A szívóképesség függ a glettanyagok vastagságától, összetételétől, a gipszkarton lapok típusától. Nem lehet minden típusra érvényes megoldást adni, a kivitelezés során az adott felület ismeretében kell a Héra Falfix hígítását beállítani. Ügyeljen arra, hogy az alapozás után a felület ne legyen üvegesen fényes, valamint az alapozás sikerességét ellenőrizze vízpróbával (lásd lent).
 • Régi, már festett beltéri és kültéri felületek: beltéri felület esetén finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól majd a bevonat szívóképességének megfelelő hígítással alapozzon Héra Falfix alapozóval. A krétásodott felület lekötésére elegendő az 1:5 arányú hígítás. Kültérben szintén először portalanítsa a felületet, távolítsa el a porló, leváló felületrészeket, javítsa ki az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal. Ezt követően Héra falfix és víz 1:1 arányú keverékével alapozzon.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel. A Héra Falfix mélyalapozót minden esetben vízzel kell hígítani. A hígítási arány beltérben 1:3-tól akár 1:5-ig terjedhet az adott felület szívóképességének függvényében. Kültérben 1:1 arányú hígítást javaslunk. 
 • Felhordás módja: kefével, korongecsettel vagy hengerrel vagy megfelelő szóró berendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.
 • Színezhetőség: nem színezhető.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • A gipszkarton lapra történő felhordáskor az alapfelület nedvességre különösen érzékeny. Ez hólyagosodást, és lepattogzást okozhat. Ezért a gyors száradás érdekében javasoljuk, hogy gondoskodjon a kielégítő szellőzésről és hőmérsékletről.
 • Az alapozás után minden esetben végezzünk vízpróbát. Ezt úgy történhet, hogy a már alapozott és megszáradt felületre vizet cseppent, majd megfigyeli, hogy mennyi idő alatt szívódik be. Akkor van a felület megfelelően alapozva, ha a beszívódás 30-60 mp alatt megtörténik. 30 mp-nél gyorsabb beszívódás esetén a felület szívóképessége nagy maradt, 60 mp-nél lassabb beszívódás esetén pedig a festék megcsúszhat a felületen.
 • Az alapozás során fokozottan ügyeljen arra, hogy a felület ne váljon üvegessé, fényessé, mert az a túlalapozás tipikus jele. Ilyen felületen a festék megcsúszik, és foltos, felhős, rosszul fedő lesz.
 • Régi porló felületek csak nagyon korlátozottan erősíthetők un. mélyalapozással. Az alapozók max. 2-3 mm mélységben képesek a felületbe hatolni, ilyen mélységig erősítik a felületet. Ha a vakolat teljes keresztmetszetében porlik, kötőanyaghiányos, azt mélyalapozással kijavítani nem lehetséges. Ilyen esetben a vakolat eltávolítása és új vakolat készítése a megfelelő eljárás.
 • Egy nem megfelelő mértékben alapozott felületet lefestve a festék folyadék komponensei (kötőanyag, víz) a felületbe szívódnak, a poranyagok pedig felgyűlnek a festendő felületen. Ilyenkor a második réteg festés, foltos lesz. Ezt újabb festékréteggel nem lehet kijavítani, célravezetőbb egy ismételt alapozás por komponenseket nem tartalmazó Héra Falfix alapozóval, majd megismételt festés. Ez a jelenség leggyakrabban színes falaknál lép fel.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Elősegíti a festék tapadását
 • Kiegyenlíti az alapfelület nedvszívóképességét
 • Páraáteresztő

Technikai adatok

Alapadatok
Kiszerelés:
2 l
Kiadósság:
15 m2/l
Termékméret:
23 cm x 15,5 cm x 10 cm
Súly:
2,16 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri falfelületek, kültéri falfelületek
Javasolt rétegszám:
1
Használatba vételi idő:
2 óra
Felhordás módja:
hengerrel, kefével, korongecsettel
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Tartalmaz 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on és 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-metil-2Hizotiazol-
3-on (3:1) keveréke. Allergiás reakciót válthat ki.

Betöltés