Trinát korróziógátló alapozó

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

Az oldószeres bázisú, alkidgyanta kötőanyagú Trinát korróziógátló alapozó különleges korróziógátló-pigmentösszetételének köszönhetően kiemelten alkalmas kültéri és beltéri oxidmentesített, zsírtalanított acélfelületek védelmére. Az alapozó felhordáskor jól terül, csiszolható, matt bevonatot képez a felületeken. Kizárólag oldószeres bázisú termékekkel együtt használható!

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5995061590018
 • Gyártó: Trinát

Termékleírás

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fémfelületek (vas, acél) korróziógátló bevonataként alkalmazható.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és javítani. 

 • Új vas, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak). 
 • Régi vas, illetve acélfelületek előkészítése: a korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa.

A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületen lehetőleg 2 órán belül, kezdje el a festést a Trinát korróziógátló alapozóval.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát korróziógátló alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2%, préslevegős szóráshoz max. 10% Trinát szintetikus hígítóval hígítsa. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.
 • Felhordás módja: ecsettel, hengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Irányadó beállítások:
 airless szóráshozpréslevegős szóráshoz
fúvóka:0,009”-0,011”1,5 -2 mm
nyomás:180-200 bar2-4 bar
fúvókaszög:25°-65°-
hígítás:hígítás nem szükséges5-10 %
kifolyási idő:-DIN 4 pohárral: 30-50 sec

 

 • Színezhetőség: a Trinát korróziógátló alapozó fehér és gyárilag lekevert színekben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
 • Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.
 • A Trinát korróziógátló alapozó nem festhető át olyan festékekkel, amelyek aromás oldószereket tartalmaznak.
 • A Trinát bevonatrendszerek tervezhető élettartama megfelelően rozsdátlanított acélfelületen 5-8 év.
   
Mutass többet

Termékelőnyök

 • 5 év korrózióvédelem
 • Esztétikus, egyenletes felületet biztosít
 • Jól terül, könnyen csiszolható, matt bevonatot képez
 • Nem tartalmaz aromás szénhidrogéneket

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
100 Fehér
Kiszerelés:
1 l
Kiadósság:
10 m2/l
Technológia:
oldószeres bázisú
Fényesség:
matt
Termékméret:
13,2 cm x 10,9 cm x 10,9 cm
Súly:
1,43 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri fémfelületek, kültéri fémfelületek
Javasolt rétegszám:
1
Használatba vételi idő:
8 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel, szóróberendezéssel
Javasolt henger típusa:
bársony festőhenger
Javasolt ecset típusa:
disznószőr ecset
Szerszámok tisztítása:
hígítóval
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Figyelem!

 

H226 – Tűzveszélyes folyadék és gőz. 
H336 – Álmosságot vagy szédülést okozhat.
H411 – Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja.

Másik szín választása

100 Fehér
200 Szürke
500 Barna
800 Vörös
300 Fekete
 • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés