Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer kiválóan alkalmas a kültéri és a nedvességnek kitett faszerkezetek például: kerítésléc , lambéria, széldeszka , kerti bútorok, védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Mélyen beszívódik a farostjai közé, azon erősen megtapad, ezáltal védelmet nyújt a faszerkezeteket veszélyeztető különböző kártevő rovarok ( pl. szú) és faelszíneződését okozó gombák ellen.

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5995061622221
 • Gyártó: Lazurán

Termékleírás

Alkalmazási terület 
Kiválóan alkalmas a kültéri és a nedvességnek kitett faszerkezetek (például: kerítésléc, lambéria, széldeszka, kerti bútorok, nyílászáró szerkezetek, fürdőszobai fafelületek) védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Mélyen beszívódik a farostok közé, azokon erősen megtapad, ezáltal védelmet nyújt a faszerkezeteket veszélyeztető különböző kártevő rovarok (pl. szú) és faelszíneződést okozó gombák ellen. 

A termék megelőző és helyreállító kezelésként is véd a következő célorganizmusok ellen: Hylotrupes bajulus L. (házicincér lárvák és rovarok), Anobium punctatum De Geer (kis kopogóbogár lárvák és rovarok), Lyctus brunneus (barna falisztbogár lárvák és rovarok), Reticulitermes spp (termeszek - dolgozók, katonák, nimfák és rovarok), Heterotermes spp. (termeszek - dolgozók, katonák, nimfák és rovarok).

Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez, továbbá már lakkozott, festett fafelületen sem, kizárólag a bevonat teljes eltávolítása után. 

Felület-előkészítés

 • Új és régi fafelületek előkészítése: a festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet. A még bevonat nélküli, új puhafa- vagy keményfafajtákból készült felületeket finoman csiszolja meg a csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. A régi, elöregedett, korhadt, málló fafelületeket és korábbi zománcfesték vagy lazúr rétegeket teljes mértékben el kell távolítani, le kell csiszolni és portalanítani. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.
 • Egzóta fafelületek előkészítése: egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljon kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsa be. 

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán aqua oldószermentes faanyagvédő felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítani nem szabad. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt vízzel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.
 • Felhordás módja: akril ecsettel, mártással
 • Anyagszükséglet:
  • Megelőző védelem (egészséges fa estén): 5 m2/l 2 rétegben*
  • Megszüntető védelem (fertőzött fa esetén): 3 m2/l 3 rétegben*

*Két réteg festése között 1 órának el kell telnie. 

Megjegyzés: A megfelelő védelem eléréséhez a fenti ajánlott mennyiséget kell felhordani. A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. 

A Lazurán aqua oldószermentes faanyagvédő felhordása után a felületet csiszolni nem szabad. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel.
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
 • Kültéri fakezeléshez megfelelő műanyag fóliát kell a földre helyezni, hogy megakadályozza a földterületbe történő kibocsátást. Ne alkalmazza olyan helyen, ahol a termék elérheti a felszíni vizeket a kültéri alkalmazás során. Ne alkalmazza olyan fafelületen, amely élelmiszerrel, takarmánnyal, itallal vagy állatokkal érintkezhet. Ne alkalmazza talajjal érintkező faanyag esetén.
 • Ne tárolja 40 °C feletti hőmérsékleten.
 • A készítmény kizárólag faanyagvédőszerként és csak a használati utasításoknak megfelelően használható fel. A kezelt fát nem szabad felhasználni vízi környezetben (folyók, tavak stb.) vagy annak közvetlen közelében.
 • A fel nem használt terméket, annak csomagolását és minden egyéb hulladékot (pl. műanyag fólia) a helyi veszélyes hulladékgyűjtő telepre kell szállítani. Ne juttassa a fel nem használt terméket vagy annak hígított oldatát a talajra, vízfolyásokba, a csatornarendszerbe (mosogató, WC stb.) vagy más vízelvezető rendszerbe.
 • A kész felületet 48 óra elteltével fesse át a Lazurán vagy a Trinát család valamely, gombaölőt nem tartalmazó termékével.
 • Keményfa felületeket a jobb behatolóképesség miatt célszerű az oldószeres Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kezelni.
   
Mutass többet

Termékelőnyök

 • A fa pórusaiba mélyen behatol
 • Farontó gomba és rovarok elleni védelmet nyújt
 • Oldószermentes

Technikai adatok

Alapadatok
Kiszerelés:
5 l
Technológia:
vizes bázisú
Termékméret:
30,1 cm x 16,2 cm x 14,8 cm
Súly:
5,47 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri fafelületek, kültéri fafelületek
Rétegek közötti száradási idő:
1 óra
Használatba vételi idő:
48 óra
Felhordás módja:
ecsettel, mártással
Javasolt ecset típusa:
akril ecset
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Figyelem!
 

 

H410 – Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

Tartalmaz: 5-chloro-2-methyl-4-isothiazolin-3-one és 2-methyl-2H-isothiazol-3-one (3:1) keveréke, 1,2-benzisothiazol-3(2H)-one és propiconazole (ISO). Allergiás reakciót válthat ki.

Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Betöltés