Trinát Metal selyemfényű fémfesték

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A selyemfényű, oldószeres bázisú, uretán-alkidgyanta kötőanyagú Trinát Metal fémfesték speciális kettős összetételének köszönhetően alapozószer és fedőfesték is egyben. A rozsda elleni aktív védelmet biztosító zománcfesték a laza, málló, pergő rozsda- és festékréteg eltávolítása után közvetlenül felvihető az alumíniumból, vasból, acélból, vagy rézből készült beltéri és kültéri felületekre is. A Trinát Metal fémfesték kiválóan terül és gyorsan szárad, valamint egyenletes, esztétikus, fémhatású felületet képez.

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5904000047094
 • Gyártó: Trinát

Termékleírás

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri vas-, alumínium-, acél- és rézfelületek bevonataként alkalmazható. Különösen ajánlott rozsdás felületek felújítására. Korróziógátló alapozó használata nem szükséges.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen tiszta száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

Új és régi fémfelületek esetén is zsírtalanítsa a felületet, majd vízzel öblítse le. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak). Régi, korábban már festett felületek esetén finoman csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa. 

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. Ügyeljen arra, hogy felkeverés közben a festékbe ne kerüljenek légbuborékok. A Trinát Metal fémfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem javasolt.
 • Felhordás módja: ecsettel, lakkhengerrel vagy megfelelő szóróberendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Irányadó beállítások:

 

 airless szóráshozpréslevegős szóáshoz

fúvóka:

0,009”-0,011” 1,5 -2 mm
nyomás: 180-200 bar2-4 ba
fúvókaszög:25°-65°-
hígítás:5-10 %5-10 %
kifolyási idő:-DIN 4 pohárral: 30-50 sec

 

Az alapfelület előkészítése után a festést lehetőleg 2 órán belül kezdje el. A második réteget 2 órával az első réteg után fesse fel, akkor is, ha az első réteg még nedves. Ha ez nem lehetséges, legalább 48 órát várjon a rétegek felfestése között.

 • Színezhetőség: a Trinát metal fémfesték fehér, 4 gyárilag lekevert színben, illetve 5 kalapácslakk színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
 • Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.
 • Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Selyemfényű alapozó és fedőfesték egyben
 • Akár közvetlenül rozsdára is festhető, elegendő a laza, pergő rozsdát eltávolítani
 • Aktív rozsda elleni védelmet biztosít
 • Vas-, acél-, réz- és alumíniumfelületekre
 • Gyorsan szárad és kiválóan terül

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
Fekete
Kiszerelés:
0,75 l
Kiadósság:
8 m2/l
Technológia:
oldószeres bázisú
Fényesség:
selyemfényű
Termékméret:
12 cm x 10 cm x 10 cm
Súly:
0,88 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri fémfelületek, kültéri fémfelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
2 óra
Használatba vételi idő:
48 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel, szóróberendezéssel
Javasolt henger típusa:
bársony festőhenger
Javasolt ecset típusa:
akril ecset
Szerszámok tisztítása:
hígítóval
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Figyelem!

 

H226 – Tűzveszélyes folyadék és gőz. 
H336 – Álmosságot vagy szédülést okozhat.

Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.

Másik szín választása

Bazaltszürke
Antracit
Mohazöld
Csokoládébarna
Fekete
 • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés