Trinát radiátorzománc

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A jól terülő, fehér színű, magasfényű Trinát radiátorzománc egyaránt alkalmas beltéri radiátorok, bojlerek és csővezetékek bevonására. Speciális hőálló összetételének köszönhetően kiválóan alkalmazható akár 100 °C-os hőigénybevételnek kitett felületeken is, amelyeken rugalmas, jól tapadó, ütésálló bevonatot képez. 

100 Fehér

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5995061606016
 • Gyártó: Trinát

Termékleírás

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri acélfelületű fűtőtestek (radiátorok, csővezetékek) bevonataként alkalmazható. 

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

 • Új vas, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak).
 • Régi vas, illetve acélfelületek előkészítése: A korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa.

Belső térben történő alkalmazás esetén, a zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után, a felületet lehetőleg 2 órán belül fesse le Trinát radiátorzománccal. Külső térben, a festést megelőzően, alapozza a felületet Trinát korróziógátló alapozóval (2 rétegben, rétegenként min. 40µm száraz rétegvastagságban). Alapozást követően a bevonatrendszer hőállósága csökken, mivel a Trinát korróziógátló alapozó csak megközelítőleg 80 °C hőmérsékletig hőálló.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát termol radiátorzománc felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % Trinát szintetikus hígítóval hígítsa. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.
 • Felhordás módja: ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. A rétegeket az úgynevezett „nedves a nedvesen” eljárással 3 órán belül, vagy ha már megszáradt az előző felhordás, 24 óra elteltével kell felvinni. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Irányadó beállítások:
 airless szóráshozpréslevegős szóráshoz
fúvóka:0,009”-0,011”1,5 -2 mm
nyomás:180-200 bar2-4 bar
fúvókaszög:25° – 65°-
hígítás:hígítás nem szükséges5-10 %
kifolyási idő:-DIN 4 pohárral: 30-50 sec

 

 • Színezhetőség: a Trinát radiátorzománc fehér színben kapható.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
 • Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Hőálló
 • Kiválóan tapad
 • Jól terül
 • Tartósan magasfényű, rugalmas, ütésálló bevonat

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
100 Fehér
Kiszerelés:
1 l
Kiadósság:
10 m2/l
Technológia:
oldószeres bázisú
Fényesség:
magasfényű
Termékméret:
13,2 cm x 10,9 cm x 10,9 cm
Súly:
1,34 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
acélfelületű fűtőtestek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
2 óra
Használatba vételi idő:
72 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel, szóróberendezéssel
Javasolt henger típusa:
bársony festőhenger
Javasolt ecset típusa:
disznószőr ecset
Szerszámok tisztítása:
hígítóval
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Figyelem!


H226 – Tűzveszélyes folyadék és gőz. 
H336 – Álmosságot vagy szédülést okozhat.

Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.

Betöltés