Thermotek Dryvit homlokzati alapozó

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A felhasználásra kész, vizes bázisú szilikongyanta emulziót tartalmazó Thermotek Dryvit homlokzatfelújító alapozó kül- és beltéri ásványi és egyéb falfelületeken egyaránt alkalmazható. Az alapozó kiegyenlíti az alapfelület szívóképességét, leköti a festendő felületen lévő port és a krétásodott régi festékréteget, ugyanakkor a fal páraáteresztő képességét nem befolyásolja. Az esztétikus és tartós eredmény érdekében az erősen szívó, porló, ásványi és egyéb alapfelületek szíváskiegyenlítésére a Thermotek Dryvit homlokzatfelújító alapozó használata javasolt a Thermotek Dryvit homlokzatfelújító festék felvitele előtt.

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
 • EAN-kód: 5996281080655
 • Gyártó: Thermotek Dryvit

Termékleírás

Alkalmazási terület
Vakolt homlokzati felületek alapozására Thermotek Dryvit homlokzatfelújító szilikon festék alá. 

Felület-előkészítés
Az alapozandó felület legyen száraz, hordképes. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. 

 • Új, vakolt vagy beton felületek: alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítése érdekében minden esetben alapozzunk Thermotek Dryvit szilikonos mélyalapozóval a festés előtt.
 • Szanáló vakolatok felületei: az un. szanáló vagy párologtató vakolatok felületeinek átfestésére a Thermotek Dryvit szilikon homlokzatfelújító festék alkalmas. A felület előkészítése megegyezik az új vakolat felületeknél leírtakkal. Kétes esetben kérjük, számolja ki a páradiffúziós adatok alapján az alkalmasságot.
 • Régi, festett felület illetve régi homlokzati hőszigetelő rendszerek felülete: a festés előtt alaposan vizsgálja meg a hőszigetelő rendszer fedő vakolatának hordképességét. 20-25 éves felületeknél sok esetben a felület már nem hordképes és ezért csak átfestéssel nem újítható fel. Még hordképes felületek esetében tisztítsuk meg a festendő felületet a rárakodott portól és szennyeződésektől, majd alapozzunk Thermotek Dryvit szilikonos mélyalapozóval.
 • Penésszel és algával szennyezett felületek: az algával szennyezett felületet először Thermotek Dryvit homlokzattisztító oldattal kell kezelni. A termék használata előtt olvassa el a rá vonatkozó műszaki ismertetőt. 

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Thermotek Dryvit homlokzatfelújító alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. 
 • Felhordás módja: kefével vagy korongecsettel kell felhordani úgy hogy az anyagot jól bedörzsöljük a felületbe.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Az alapozás után minden esetben végezzen vízpróbát. Ezt úgy csinálhatja, hogy a már alapozott és megszáradt felületre vizet cseppent, majd megfigyeli, hogy mennyi idő alatt szívódik be. Akkor van a felület megfelelően alapozva, ha a beszívódás 30-60 s alatt megtörténik. 30 s-nál gyorsabb beszívódás esetén a felület szívóképessége nagy maradt, 60 s-nál lassabb beszívódás esetén pedig a festék megcsúszhat a felületen.
 • Az alapozás során fokozottan ügyeljen arra, hogy a felület ne váljon üvegessé, fényessé, mert az a túlalapozás tipikus jele. Ilyen felületen a festék megcsúszik, és foltos,felhős, rosszul fedő lesz. Régi porló felületek csak nagyon korlátozottan erősíthetők un. mélyalapozással. Az alapozók max. 2-3 mm mélységben képesek a felületbe hatolni, ilyen mélységig erősítik a felületet. Ha a vakolat ennél mélyebben esetleg teljes keresztmetszetében porlik, kötőanyaghiányos, azt mélyalapozással kijavítani nem lehetséges. Ilyen esetben a vakolat eltávolítása és új vakolat készítése a megfelelő eljárás.
 • Egy nem megfelelő mértékben alapozott felületet lefestve a festék folyadék komponensei (kötőanyag, víz) a felületbe szívódnak, a poranyagok pedig felgyűlnek a festendő felületen. Ilyenkor a második réteg festés foltos lesz. Ezt újabb festékréteggel nem lehet kijavítani, célravezetőbb egy ismételt alapozás por komponenseket nem tartalmazó Thermotek Dryvit szilikonos mélyalapozóval, majd megismételt festés. Ez a jelenség leggyakrabban sötétebb színű falaknál lép fel. 
 • Vasbeton felületeken ne használjunk szilikon kötőanyagú festéket, mivel ezeknek a termékeknek kiváló a széndioxid áteresztő képessége, a széndioxid pedig a beton lúgos kémhatását csökkenti, ezáltal a betonvasak korrózióját okozhatja.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Szilikongyanta emulziót tartalmaz
 • Tapadásfokozó
 • Szívóképességet kiegyenlítő
 • Nem képez fényes filmet a felületre felhordva

Technikai adatok

Alapadatok
Kiszerelés:
5 l
Kiadósság:
7 m2/l
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
kültéri falfelületek
Javasolt rétegszám:
1
Használatba vételi idő:
2 óra
Felhordás módja:
kefével, korongecsettel
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Tartalmaz 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on és 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-metil-2Hizotiazol-3-on (3:1) keveréke. Allergiás reakciót válthat ki.

Betöltés