Bondex Garden Colors

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A vízbázisú, gyorsan száradó Bondex Garden Colors dekorációs fedőlazúr bel- és kültéren egyaránt alkalmazható, használata elsősorban kerti bútorok, faházak és egyéb felületek dekorációjára és védelmére ajánlott. Tixotróp jellegéből adódóan zselés állagú, ezáltal könnyen felvihető és csepegésmentes. Esztétikus pasztellszíneivel kiemeli a fa erezetét, ugyanakkor védi a fát az időjárás káros hatásaitól és UV-védelmet biztosít a felületnek.

Granite / Gránit
Másik színt választok

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5010426809540
 • Gyártó: Bondex

Termékleírás

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fa-, vas-, acélfelületek, illetve tégla- és kisebb betonfelületek dekorációs bevonataként is alkalmazható. Különösen ajánlott kerti bútorok és faházak dekorációs célú festésére. A bevonat UV-álló, valamint védelmet nyújt az időjárás káros hatásaival szemben.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, illetve az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 18 % nedvességtartalmú lehet.

 • Új fafelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, használjon Lazurán Aqua Oldószermentes vagy Lazurán Univerzális faanyagvédőt.
 • Régi, már festett felületek: a korábban már festett fafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, távolítsa el a teljes régi bevonatot az ép fafelületig, majd tisztítsa meg a portól.
 • Új  vas-, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fémfelületről az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak). A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet fesse át Trinát Aqua korróziógátló alapozóval.
 • Régi  vas-, illetve acélfelületek előkészítése: a korábban már festett fémfelületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet fesse át Trinát Aqua korróziógátló alapozóval.
 • Beton- és téglafelületek előkészítése: a felületet tisztítsa meg a szennyeződésektől, festés előtt finom csiszolóvászonnal csiszolja meg, majd portalanítsa. Az így előkészített felületet kezelje Héra Falfix diszperziós mélyalapozóval.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. 

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Bondex Garden Colors felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt vízzel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.
 • Felhordás módja: akril ecsettel vagy velúr hengerrel.
 • Színezhetőség: a Bondex Garden Colors 12 gyári színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel.
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
 • A vizes termékek felhordására akril ecset ajánlott, mert a hagyományos sörte ecsettel a termék nem oszlatható megfelelően, a festett felület csíkos megjelenésű lesz.
 • A végleges szín függ az alapfelület tulajdonságaitól és a felvitt rétegek számától.
 • A Bondex Garden Colors járófelületekre nem ajánlott.
   
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Kerti bútorokra, faházakra és dekorációra
 • Vízbázisú fedőlazúr, ami kiemeli a fa erezetét
 • Időjárás és UV-álló
 • Könnyen felhordható és gyorsan száradó
 • Csepegésmentes

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
Granite / Gránit
Kiszerelés:
0,75 l
Kiadósság:
13 m2/l
Technológia:
vizes bázisú
Megjelenés:
fedőlazúr
Termékméret:
9,9 cm x 9,9 cm x 11,9 cm
Súly:
0,94 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri fafelületek, egyéb felületek (dekorációs célból), kültéri fafelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
4 óra
Használatba vételi idő:
4 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel
Javasolt henger típusa:
velúr festőhenger
Javasolt ecset típusa:
akril ecset
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 30°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Tartalmaz 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on és 2-metilisotiazol-3(2H)-on. Allergiás reakciót
válthat ki.
Kérésre biztonsági adatlap kapható.
Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A
permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.

Másik szín választása

Jasmine / Jázmin
Vanilla / Vanília
Sand rose / Sivatagi rózsa
Orchid gray / Orchidea szürke
Magnolia / Magnólia
Bluebell / Harangvirág
Lemon grass / Citromfű
Turquise sky / Türkiz ég
Granite / Gránit
Rosemary / Rozmaring
Anthracite / Antracit
Lavender / Levendula
 • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés