Trinát mestertapasz

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

Matt, fehér, jól csiszolható, alkidgyanta-kötőanyagú tapasz fa- és fémfelületekre, amely oldószeres és vizes bázisú festékek alá egyaránt felhordható. Kitölti a felületi egyenetlenségeket, illetve könnyen csiszolható, kemény felületet biztosít. Gyorsan szárad és vízálló.

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5995061609321
 • Gyártó: Trinát

Termékleírás

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fa-, vas- és acélfelületek egyenetlenségeinek kitöltésére alkalmazható. Egy rétegben max. 0,2 mm rétegvastagságban hordható fel.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.

 • Új fafelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, Lazurán Univerzális faanyagvédőszer használata szükséges. A faanyagvédő száradása után alkalmazható a Trinát mestertapasz.
 • Régi fafelületek előkészítése: a korábban már festett fafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Javítsa ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal, majd a felületet csiszolja meg újra, és portalanítsa.
 • Új vas, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak).       
 • Régi vas, illetve acélfelületek előkészítése: a korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás), majd zsírtalanítsa.

A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet lehetőleg 2 órán belül, fesse át Trinát korróziógátló alapozóval (1 rétegben, min. 40µm száraz rétegvastagságban), majd ennek száradását követően használja a Trinát mestertapaszt.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként használat közben is. A Trinát mestertapasz felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítani nem kell. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.
 • Felhordás módja: kenőkéssel vagy spatulával. 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Használat előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel.
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a termék alkalmazása.
 • Ügyeljen arra, hogy a tapaszt az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a termék túl vastag réteg esetén megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet.
 • A Trinát mestertapasz nem festhető át olyan festékekkel, amelyek aromás oldószereket tartalmaznak. 
 • A fém dobozokban a tapasz egy fóliával van védve a beszáradástól. A doboz visszazárása előtt gondosan helyezze vissza az anyagra a fóliát.
   
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Könnyen felhordható
 • Jól csiszolható
 • Gyorsan szárad
 • Vízálló

Technikai adatok

Alapadatok
Kiszerelés:
0,5 l
Kiadósság:
5 m2/l
Anyagszükséglet:
0,2 l/nm
Rétegvastagság:
0,2 mm
Termékméret:
7,3 cm x 12,3 cm x 12,3 cm
Súly:
0,97 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri fafelületek, beltéri fémfelületek, kültéri fafelületek, kültéri fémfelületek
Javasolt rétegszám:
1
Használatba vételi idő:
4 óra
Felhordás módja:
kenőkéssel vagy spatulyával
Szerszámok tisztítása:
hígítóval
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Figyelem!

 

H226 – Tűzveszélyes folyadék és gőz.


Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.

Betöltés