Héra penészgátló belső falfesték

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

Fehér színű, matt, biocid tartalmú Héra penészgátló beltéri falfesték egyaránt alkalmazható megelőző védelem céljából, vagy megfelelő előkészítés után a már szennyezett felületeken is. Biocid tartalmának köszönhetően meggátolja a penészgomba és algafoltok kialakulását, valamint egyenletes struktúrájú, foltoktól mentes, esztétikus bevonatot képez. Használata előtt a penészes felületeken Héra penészgátló lemosóoldat alkalmazása, valamint a tartós eredmény érdekében a kiváltó ok megszüntetése javasolt.

Fehér

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5995061688937
 • Gyártó: Héra

Termékleírás

Alkalmazási terület 
Vakolt, beton, gipszkarton és glettelt belső falfelületek festésére megelőző védelem céljából, már penészes felületekre a penésztelepek megfelelő eltávolítása után. 

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. CMC-alapú glettanyagok használata nem javasolt

Megelőző védelem céljából

 • Új, vakolt vagy beton illetve; gipsz tartalmú glettel előkészített vagy gipszkarton felületek: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.
 • Régi, már festett felületek: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.

Megszüntetés céljából

 • Penésszel fertőzött felületek: a penésztelepeket nedves tisztítással (pl. lekeféléssel vagy lekaparással) el kell távolítani, majd Héra penészgátló lemosóoldattal kell kezelni a termékismertetőben leírt módon. A megfelelő védelem eléréséhez min. 2 rétegben és összesen 250 ml/m2 (200g/m2) mennyiségben kell a Héra penészgátló belső falfestéket felhordani.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. Héra beltéri falfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. A megfelelő védelem eléréséhez hígítani nem szabad. 
 • Felhordás módja: ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóró berendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Szórás esetén ügyeljen a megfelelő védőruházatra. Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.
 • Színezhetőség: Héra színezőpasztával pasztell árnyalatokra színezhető. Mivel ezzel a hatóanyagtartalom csökken, a hozzáadott színező mennyiségével a felhordott mennyiséget meg kell növelni. 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Megelőző védelem céljából alkalmas ipari üzemek élelmiszerrel közvetlenül nem érintkező falfelületeinek festésére, mint pl. sütödék, sörgyárak, nagy páratartalmú csarnokok.
 • A már penésszel fertőzött felületek megtisztítása fokozott figyelmet igényel: a penészfoltokat a spórák szétszóródásának elkerülése miatt minden esetben nedvesen távolítsuk el, a falfelület pórusaiban lévő spóra maradványok elpusztításához pedig használjunk Héra penészgátló lemosó oldatot
 • A falpenészt okozó spórák a levegőben mindig jelen vannak. A penészfoltok kialakulásához három tényező együttes jelenléte szükséges: szerves tápanyag a gombák növekedéséhez, megfelelő hőmérséklet és víz. Általános szabály, hogy ha a falfelület hőmérséklete +3°C-kal alacsonyabb a légtér hőmérsékletétől, akkor a falon megjelenik a páralecsapódás, és ezzel együtt a penésztelepek kialakulásának lehetősége is. Tehát a lakótereink túlfűtése, a megfelelő szellőztetés elhagyása – nem megfelelő hőszigetelésű falfelületek mellett – szinte biztosan penészesedéshez vezet.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Kiváló fedőképességű
 • Megelőző védelem céljából, vagy megfelelő előkészítés után a már szennyezett felületeken
 • Biocid tartalmú, meggátolja a penészgomba és algafoltok kialakulását

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
Fehér
Kiszerelés:
4 l
Kiadósság:
9 m2/l
Fedőképesség:
2. osztály - kiváló
Nedves dörzsállóság:
4. osztály - alacsony
Fényesség:
matt
Termékméret:
18 cm x 30 cm x 28 cm
Súly:
6,59 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri falfelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
2 óra
Használatba vételi idő:
2 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel
Javasolt henger típusa:
mikroszálas festőhenger, poliamid festőhenger
Javasolt ecset típusa:
akril ecset
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Tartalmaz 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on és 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-metil-2Hizotiazol-
3-on (3:1) keveréke. Allergiás reakciót válthat ki.
Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A
permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.

Betöltés