Héra penészgátló lemosóoldat

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A biocid tartalmú Héra Penészgátló lemosóoldat kifejezetten alkalmas a már kialakult penészgomba- és algafoltok eltávolítására, illetve megszüntetésére kül- és beltéri felületeken egyaránt. A baktériumölő tulajdonsággal is rendelkező lemosóoldat alkalmazható festett vagy tapétázott falakon, kádillesztéseken, szanitereken, csempén, fugán vagy műkőtárgyakon. A tartós eredmény érdekében a lemosóoldat alkalmazása különösen ajánlott Héra Penészgátló beltéri falfesték vagy Héra Prémium penészgátló adalék hozzáadását követően bármely Héra fehér vagy színes beltéri falfesték felvitele előtt, a kiváltó ok megszüntetése mellett.

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5996281034405
 • Gyártó: Héra

Termékleírás

Alkalmazási terület
Penészgombával vagy algával fertőzött festett vagy tapétázott falakon, kádillesztéseken, szanitereken, csempén, fugán vagy műkőtárgyakon, a penész- és algatelepek eltávolításához. 

Felület-előkészítés
A kezelendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

 • Penésszel és algával szennyezett felületek: a terméket egyenletesen vigye fel a száraz felületre hengerrel, ecsettel. Hagyja, hogy a kezelendő felület jól felszívja a terméket, és hagyja hatni. Száradást követően a penésztelepeket nedves tisztítással (pl. lekeféléssel vagy lekaparással) el kell távolítani. A megfelelő védelem elérése érdekében Héra penészgátló belső falfesték vagy Héra Prémium penészgátló adalékkal ellátott falfesték használata javasolt a termékismertetőben leírt módon.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel. A termék felhasználásra kész. A megfelelő hatás elérése miatt beállított hatóanyag tartalma miatt a termék hígítása nem megengedett.
 • Felhordás módja: ecsettel, hengerrel. Alga- és penészölő adalék tartalma miatt nem szórható. 
 • Anyagszükséglet:
  • Erősen szennyezett felületek kezelése:    40 - 50ml/m2
  • Mérsékelten és kevéssé szennyezett felületek kezelése:    20 - 40ml/m2

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • A már penésszel fertőzött felületek megtisztítása fokozott figyelmet igényel: a penészfoltokat a spórák szétszóródásának elkerülése miatt minden esetben nedvesen távolítsuk el, a falfelület pórusaiban lévő spóra maradványok elpusztításához pedig használjunk Héra penészgátló lemosó oldatot
 • A falpenészt okozó spórák a levegőben mindig jelen vannak. A penészfoltok kialakulásához három tényező együttes jelenléte szükséges: szerves tápanyag a gombák növekedéséhez, megfelelő hőmérséklet és víz. Általános szabály, hogy ha a falfelület hőmérséklete + 3°C-kal alacsonyabb a légtér hőmérsékletétől, akkor a falon megjelenik a páralecsapódás, és ezzel együtt a penésztelepek kialakulásának lehetősége is. Tehát a lakótereink túlfűtése, a megfelelő szellőztetés elhagyása – nem megfelelő hőszigetelésű falfelületek mellett – szinte biztosan penészesedéshez vezet.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Megszünteti és megelőzi a penészes, algás felületek fertőzöttségét
 • Baktériumölő hatású
 • Kül- és beltéri felületeken festett, tapétázott falakon, műkőtárgyakon, kádillesztéseken, szanitereken, csempén, fugán kialakult gomba, penész és algafertőzések megszüntetésére és a fertőzés megelőzésére

Technikai adatok

Alapadatok
Kiszerelés:
1 l
Kiadósság:
10 m2/l
Termékméret:
23,6 cm x 8,7 cm x 8,7 cm
Súly:
1,07 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri falfelületek, kültéri falfelületek
Javasolt rétegszám:
1
Használatba vételi idő:
5 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 30°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Figyelem!


H315 -Bőrirritáló hatású.
H319 - Súlyos szemirritációt okoz.
H412 - Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Betöltés