Zománcfesték fára

 • A Trinát magasfényű zománcfesték oldószeres bázisának, alkidgyanta-kötőanyagának és speciális vízlepergő adalékainak köszönhetően képes az átvont fafelületek korhadását és a fémfelületek korrózióját késleltetni, ezért kifejezetten javasolt a beltéri fa- és acélfelületek mellett a kültéri felületek védelmének biztosítására is. A nagy fedőképességű és jól terülő zománcfesték a felületeken egyenletes struktúrájú, esztétikus, magasfényű bevonatot képez. 

  450 Okker
  0,25 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát magasfényű zománcfesték
  1 621 Ft ártól
 • A magasfényű felületet biztosító, nagy fedőképességű Trinát Aqua magasfényű zománcfesték vizes bázisának és akrilgyanta-kötőanyagának köszönhetően rendkívül gyorsan szárad, nem sárgul, ugyanakkor hosszan ellenáll a káros UV-sugárzásnak. Mivel biocidokat és oldószert nem tartalmaz, ezért használata nem jár kellemetlen szagokkal, továbbá a kültéri fa- és acélfelületek mellett beltéri felületekre is alkalmazható. Kifejezetten alkalmas gyermekjátékok és –bútorok védelmére.      

  473 Szerecsendió
  1 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát Aqua magasfényű zománcfesték
  3 950 Ft ártól
 • A Trinát selyemfényű zománcfesték oldószeres bázisának és alkidgyanta-kötőanyagának köszönhetően megóvja az átvont felületeket a káros időjárási hatásoktól, ezért kültéri és beltéri fa- és fémfelületek védelmére egyaránt alkalmazható. A nagy fedőképességű és kiválóan terülő zománcfesték a felületeken egyenletes struktúrájú, dekoratív, selyemfényű bevonatot képez. 

  200 Szürke
  1 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát selyemfényű zománcfesték
  3 990 Ft ártól
 • Az univerzális tapadóképességű, matt felületet biztosító, akrilgyanta-kötőanyagú Trinát Aqua univerzális festék a legsokoldalúbb Trinát zománcfesték. Megfelelő előkészítést követően egyaránt alkalmas kültéri és beltéri fal-, fa-, acél-, könnyűfém-, horganyzott, valamint kemény PVC felületek, továbbá vakolt-, gipsz-, cement- és betonfelületek egyenletes struktúrájú, esztétikus bevonására. Vizes bázisának köszönhetően gyorsan szárad, és a festés nem jár kellemetlen oldószerszaggal. Kifejezetten alkalmas gyermekjátékok és –bútorok védelmére.

  Fehér
  1 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát Aqua univerzális festék
  3 440 Ft ártól
 • A Trinát Special multiTOP 9in1 egyedi formulájának köszönhetően egy rendkívül sokoldalúan felhasználható vizes bázisú alapozó és fedőfesték egyben. Legyen szó akár beltéri vagy kültéri festésről, rengeteg különböző felületen könnyedén megtapad és hosszútávú védelmet biztosít.

  • acél
  • horganyzott acél
  • alumínium
  • réz
  • műanyag
  • fa
  • tégla
  • kerámia
  • csempe felületekre
  Mohazöld
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát multiTOP 9in1 festék
  5 190 Ft ártól
 • Vízzel hígítható, selyemfényű, akrilgyanta kötőanyagú alapozó és fedőfesték fa, műanyag és fém felületekre, gyermekjátékokra is. Száradása gyors, nem jár kellemetlen oldószerszaggal. Esztétikus, egyenletes és tartós bevonatot biztosít szélsőséges időjárásnak kitett felületeken is. Az elérhető RAL színeken kívül több ezer színben keverhető

   

  Szürkebézs
  0,75 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát Aqua uniTOP gyorsan száradó alapozó és fedőfesték
  3 990 Ft ártól
 • A Trinát matt zománcfesték oldószeres bázisának és alkidgyanta-kötőanyagának köszönhetően megóvja az átvont felületeket a káros időjárási hatásoktól, ezért kültéri és beltéri fa- és fémfelületek védelmére egyaránt alkalmazható. A nagy fedőképességű és kiválóan terülő zománcfesték a felületeken egyenletes struktúrájú, elegáns matt bevonatot képez. 

  504 Barna
  1 l
  Átvehető
  Szállítható
  Trinát matt zománcfesték
  3 990 Ft ártól

A zománcfesték megalkotása során elsődleges szempont, hogy a termék garantálja a lefestett felületek tartósságát. Éppen ezért a zománcozást elsősorban olyan felületeken szokták elvégezni, amelyek valamiféle igénybevételnek vannak kitéve. Az étkezőasztal és annak székei napiszintű használat alatt állnak, csak úgy, mint a bejárati ajtó és a bútorainkat alkotó lécek. Ezek mind olyan felületek, amelyek nagy valószínűséggel érintkeznek másokkal, így fennállhat a tárgyak eredeti esztétikumának sérülése. A Trinát márka innovatív és széles termékkínálata garantálja, hogy akár kültéri, akár beltéri fafelületről legyen szó, átfogó védelmet nyújt. Ahhoz azonban, hogy a védelem és a tartósság kialakuljon, megfelelően elő kell készíteni és körültekintően lefesteni egy felületet. A tartósság mellett faalkalmatosságaink küllemét a Trinát magasfényű zománcfesték segítségével különösen fényes, a Trinát selyemfényű zománcfesték segítségével közepesen fényes és a Trinát matt zománcesték segítségével pedig matt hatásúvá varázsolhatjuk. A zománcfestékeket nedvesedésre hajlamos vagy nedvességnek kitett felületeken is érdemes használni, hiszen bizonyos fokú penész-ellenállóképességgel is bírnak.

A legtöbb zománcfesték fára és fémre is alkalmas, csak úgy, mint a Trinát magasfényű zománcfesték és a Trinát Aqua magasfényű zománcfesték. Összetételét tekintve megkülönböztethetünk oldószeres – és vizes bázisú zománcfestékeket. A Trinát magasfényű zománcfesték oldószeres alapú és speciális vízlepergető adalékokat is tartalmaz, ennek köszönhetően védi a bevont felületeket a korhadástól. A Trinát Aqua magasfényű zománcfesték vizes alapú és a benne lévő akrilgyanta – kötőanyagnak köszönhetően különösen gyorsan szárad és hosszabb idő elteltével sem sárgul, a káros UV-sugárzásnak azonban hosszasan ellenáll. Vizes bázisából adódóan nem tartalmaz oldószert és biocidokat, így a használata nem jár kellemetlen szagokkal. Különösen alkalmas gyermekjátékok és bútorok védelmére.

Zománcfesték fára való felhordása előtt figyelnünk kell, hogy a fafelület megfelelően elő legyen készítve kültéren és beltéren egyaránt. A felület körültekintő portalanítása, szárazra törlése mellett a faanyag nedvességtartalmát is tartsuk szem előtt, ami maximum 5% lehet. Az egyenletes szívóképesség kulcsfontosságú a tökéletes eredmény elérése érdekében. A Trinát magasfényű zománcfesték már felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, azonban használat előtt és időközönként használat közben is a festék alapos átkeverése szükséges. A termék felhordható ecsettel, lakkhengerrel és megfelelő szóróberendezéssel, amelyhez kapcsolódó paramétereket az adott géptípusnak megfelelően kell beállítani. A zománcfesték felhordása minimum két réteggel javasolt, a két réteg között pedig 12 óra száradási időt kell hagyni. A termék alkalmazása során a festék csomagolásán előírt rétegvastagságnál vastagabb felhordás a zománcréteg megrogyását eredményezheti, ami jelentősen megnövelheti a termék átszáradási idejét és a felületen keletkezett bőrréteg alatt lévő festék puha maradhat. Amennyiben oldószeres alapú zománcfestéket használunk, a felhordáshoz szükséges eszközök tisztítását hígítóval kell végezni!

A Trinát márka innovatív és széles termékkínálata több kiszerelésben teszi elérhetővé a választást, így kisebb és nagyobb fafelületek festésére is optimálisan választhatunk zománcfestéket. A kiszerelések sokasága mellett a Trinát zománcfestékek több, mint 20 gyárilag lekevert színben elérhetőek, ami lehetővé teszi, hogy az alkalmazási területre szabva döntsön a tökéletes árnyalat mellett.

Mutass többet