Trinát magasfényű zománcfesték

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A Trinát magasfényű zománcfesték oldószeres bázisának, alkidgyanta-kötőanyagának és speciális vízlepergő adalékainak köszönhetően képes az átvont fafelületek korhadását és a fémfelületek korrózióját késleltetni, ezért kifejezetten javasolt a beltéri fa- és acélfelületek mellett a kültéri felületek védelmének biztosítására is. A nagy fedőképességű és jól terülő zománcfesték a felületeken egyenletes struktúrájú, esztétikus, magasfényű bevonatot képez. 

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5995061120765
 • Gyártó: Trinát

Termékleírás

Alkalmazási terület 
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fa-, vas- és acélfelületek bevonataként alkalmazható.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

 • Új fafelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fafelületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, Lazurán Univerzális faanyagvédőszer használata szükséges. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.
 • Régi fafelületek előkészítése: a korábban már festett fafelületet alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Javítsa ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal, majd a felületet csiszolja meg újra, és portalanítsa. Alapozáshoz használjon Trinát univerzális alapozót.
 • Új vas-, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fémfelületről az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak). 
 • Régi vas-, illetve acélfelületek előkészítése: a korábban már festett fémfelületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa.

  Új és régi vas-, illetve acélfelületek esetén a zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet lehetőleg 2 órán belül fesse át Trinát korróziógátló alapozóval (1 rétegben, min. 40µm száraz rétegvastagságban), majd ennek száradását követően, közbenső rétegként hordja fel a Trinát univerzális alapozót (belső térben 1 réteg, külső térben 2 rétegben, rétegenként min. 40µm száraz rétegvastagságban). Mindkét termék alkalmazásánál kövesse a termékismertetőben leírtakat. 

Felhasználás 

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát magasfényű zománcfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2%, préslevegős szóráshoz max. 10% Trinát szintetikus hígítóval hígítsa. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása a megszáradásuk előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.
 • Felhordás módja: ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Irányadó beállítások:
 airless szóráshozpréslevegős szóráshoz
fúvóka:0,009”-0,011”1,5 -2 mm
nyomás:180-200 bar2-4 bar
fúvókaszög:25°-65°-
hígítás:hígítás nem szükséges5-10%
kifolyási idő:-DIN 4 pohárral: 30-50 sec

 

 • Színezhetőség: az L, D és Z bázis színkeverőgépen színezhető. A színkeverhető termékek megtalálhatók a Zománcfesték kategória Egyedi színkeverésű zománcfestékek alkategóriában.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
 • Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.
 • Az alkidgyanta kötőanyagú festékek hajlamosak az úgynevezett sötét sárgulásra. Ez a kötőanyag kémiai tulajdonságából következik. A dobozában hosszan tárolt, gyárilag fehér színű festék elveszítheti eredeti színét, és sárgás árnyalatot kaphat. A sárgulás bekövetkezhet azokon a már festett felületeken is, amelyek nem kapnak természetes fényt. 
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Vízlepergető adalékokkal
 • Nagy fedőképességű
 • Kiválóan terül, egyenletes felületet képez
 • Tartós, esztétikus magasfényű bevonatot képez

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
450 Okker
Kiszerelés:
0,25 l
Kiadósság:
10 m2/l
Technológia:
oldószeres bázisú
Fényesség:
magasfényű
Termékméret:
8 cm x 7,4 cm x 7,4 cm
Súly:
0,34 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri fafelületek, beltéri fémfelületek, kültéri fafelületek, kültéri fémfelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
12 óra
Használatba vételi idő:
48 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel, szóróberendezéssel
Javasolt henger típusa:
bársony festőhenger, velúr festőhenger
Javasolt ecset típusa:
disznószőr ecset
Szerszámok tisztítása:
hígítóval
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Figyelem!

 

H226 – Tűzveszélyes folyadék és gőz. 
H336 – Álmosságot vagy szédülést okozhat.

Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.

Másik szín választása

100 Fehér
420 Krém
400 Sárga
450 Okker
600 Zöld
200 Szürke
201 Szürke
701 Kék
601 Zöld
500 Barna
820 Piros
501 Barna
860 Marsala
502 Barna
300 Fekete
 • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés