Héra Mészfesték

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A kiváló pára- és légáteresztő bevonatot képző, biocidmentes Héra Mészfesték kül- és beltérre is alkalmazható, jó fedőképességű, könnyen hengerelhető főként mész kötőanyagű fehér színű festék. Az oltott és érlelt mész hagyományos jó tulajdonságainak megtartása mellett a Héra Mészfesték könnyű felhordhatóságot és esztétikus megjelenést biztosít.

Fehér

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5996281078065
 • Gyártó: Héra

Termékleírás

Alkalmazási terület
Vakolt, vagy már korábban is mészfestékkel festett beltéri és kültéri falfelületre, beltéri gipszkarton felületre, felületi előkészítés után közvetlenül felvihető. Kültéren vakolat minősége legyen min. vH 10.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.  Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartóssága homlokzat felületeken kétséges.

 • Új, vakolt vagy beton illetve; gipsz tartalmú glettel előkészített vagy beltéri gipszkarton felületek: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon /beltérben 1:5, kültérben 1:1 arányú vizes hígításban/.
 • Régi, már korábban is mészfestékkel festett felületek: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon (beltérben 1:5, kültérben 1:1 arányú vizes hígításban). 
 • Penésszel fertőzött felületek: a penésztelepeket nedves tisztítással (pl. lekeféléssel vagy lekaparással) el kell távolítani, majd Héra penészgátló lemosóoldattal kell kezelni a termékismertetőben leírt módon. A Héra mészfesték lúgos kémhatásánál fogva penészgátló hatású. A penészgátló hatás mindaddig tart, amig a lúgos kémhatás a felületen jelen van. Nagyobb mértékű penész fertőzés, vagy hosszabb időre tervezett felújítási ciklus esetében beltérben a Héra Penészgátló festéket használatát javasoljuk.

Nem hordható fel diszperziós vagy oldószeres kötőanyagú festékkel festett felületekre.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Héra mészfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis erre van szükség, az első réteghez maximum 10%, a második-harmadik rétegnél maximum 5% vizet lehet adagolni. 
 • Felhordás módja: ecsettel, hengerrel. 
 • Színezhetőség: maximum 3% Héra Színezőpasztával pasztell árnyalatokra színezhető. Mind a beltéri, mind pedig a kültéri felhasználásnál a következő színek alkalmazhatók: 300 Fekete, 450 Okker, 500 Barna, 600 Zöld, 700 Kék. 
  A színezett festéket aznap fel kell használni, tárolni nem lehet. A színezést úgy végezzük, hogy a színezőt kis mennyiségű vízzel felhígítjuk, majd a hígított anyagot apránként, folyamatos keverés mellett adagoljuk a mészfestékbe. 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Új vakolt felületeket a meszelés előtt legalább 3-4 hétig hagyja száradni.
 • Diszperziós színezőfestékekkel, úgymint Héra színezőpaszta színezett mészfestéket azonnal használja fel. Az erősen lúgos mészfestékek a színezés után tárolva hajlamosak koagulálni, azaz olyan nagymértékben besűrűsödni, ami felhasználásukat lehetetlenné teszi. Soha ne tárolja a Héra színezőpasztával színezett mészfestéket, minden esetben azt azonnal használja fel.
 • Egyes pigmenteknél az erős lúg színváltozást okoz, akár a felfestés után is. Színezéskor kerülje az élénk színű színezőfestékek használatát. 
 • Színkeverőgép pasztái hatására a Héra mészfesték használhatatlanná válik ezért színkeverőgépen nem keverhető.  A felhordásnál ügyeljen a megfelelő festékmennyiség felvitelére és az egyenletes eldolgozásra. 
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Jó fedőképességű
 • Könnyen hengerelhető
 • Pára- és légáteresztő bevonatot képez
 • Természetesen higiénikus, fertőtlenítő hatású
 • Az oltott és érlelt mész jó tulajdonságaival

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
Fehér
Kiszerelés:
4 l
Kiadósság:
8 m2/l
Fedőképesség:
2. osztály - kiváló
Nedves dörzsállóság:
5. osztály - gyenge
Fényesség:
matt
Termékméret:
18 cm x 30 cm x 28 cm
Súly:
5,8 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri falfelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
2 óra
Használatba vételi idő:
2 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel
Javasolt henger típusa:
poliamid festőhenger
Javasolt ecset típusa:
akril ecset
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 30°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Veszély!

 

H314 – Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.

Betöltés