HÉRA THERMOTEK UNIVERSAL VAKOLATALAPOZÓ

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A Héra Thermotek UNIVERSAL Vakolatalapozó kiváló fedőképességű, diszperzió kötőanyagú, érdes felületet biztosító, matt fényű alapozó, mely elősegíti a dekorációs vakolatok (akril, siloxan, szilikon, lábazati vakolat) megfelelő tapadását. Növeli a hőszigetelő rendszerek mechanikai szilárdságát és szíváskiegyenlítő tulajdonsága homogén megjelenést biztosít a díszítővakolatok számára. A hozzáadott szilikon adaléknak köszönhetően hidrofób bevonatot képez.
Elérhető fehér színben, továbbá színkeverőgépen színezhető a PPG Trilak Kft. által használt színrendszerek, színkártyák színeiben.

Kiszerelés:

  • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
  • EAN-kód: 5996281091149
  • Gyártó: Héra

Termékleírás

Alkalmazási terület:
A Héra Thermotek universal vakolatalapozó a Héra hőszigetelő rendszer akril és szilikon fedővakolatainak nélkülözhetetlen alapozórétege. Az üvegszövet beágyazó simítótapasz és a díszítő vakolat közé kerül. Megnöveli a hőszigetelő rendszer szilárdságát és segíti a rétegek egymáshoz tapadását. Használható egyéb kül- és beltéri vakolt, beton vagy cement falszerkezetek, épülethomlokzatok alapozására is. Lég- és páraáteresztő bevonata a fal természetes szellőzését nem gátolja.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS:
A festendő felület legyen száraz, sókivirágzástól és zsaluolajtól mentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően szilárd. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A vakolat minősége legyen min. vH 10. Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartósságára homlokzatfelületekre vonatkozóan nem rendelkezünk információval.

Régi, már diszperziós festékkel festett felületek
A felhasználás előtt alaposan vizsgáljuk meg a hőszigetelő rendszer fedő vakolatának hordképességét. A porló, leváló részeket el kell távolítani majd ki kell javítani az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal.

Homlokzati hőszigetelő rendszer alapozó rétegeként.
A hőszigetelő táblák felragasztása, dűbelezése és az üvegháló beágyazása után várjuk meg a felület teljes száradását. A hőszigetelő lap ragasztására és az üvegszövet beágyazására a Héra Dryvit Proflex ragasztó és simító tapasz ajánlott.

Penésszel és algával szennyezett felületek:
Az algával szennyezett felületet először érdemes Thermotek Dryvit homlokzattisztító oldattal kezelni a termék csomagolásán szereplő leírás szerint.

FELHASZNÁLÁS:
Anyagelőkészítés, hígítás:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A vakolatalapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges.

Anyagszükséglet:

Egy rétegben: 0,12-0,14 l/m2

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani.

A feldolgozás hőmérséklete:
Javasolt +5-25 oC közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 80%-os relatív páratartalom alatt.
Ne dolgozzunk esőre hajló, párás, hideg időben vagy esőben. Ilyenkor a festék száradása jelentősen lelassul, ami nem megfelelő végeredményhez vezethet. A friss vakolatot a teljes száradásig védeni kell a csapadéktól.
Tűző napon és erős szélben sem szabad a felhordást végezni, mert a gyorsabb száradás esetenként rosszabb tapadáshoz vezethet.

Felhordás módja:
Ecsettel, hengerrel vagy szórással.
Szórást követően, a homogén felület elérése érdekében az alapozóréteget ajánlott hengerrel eloszlatni. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt vízzel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.

Színezhetőség:
A gyári fehér szín színezhető Héra színezőpasztával, illetve színkeverőgépen több száz, a díszítő vakolat színéhez közelítő árnyalatra.

Száradási idő: 
+23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 2 óra múlva szárad át, és 24 óra múlva vihető fel rá a választott díszítővakolat. A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik.

Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.
 

Mutass többet

Termékelőnyök

  • Tapadásfokozó
  • Szilikon adalékkal
  • Megakadályozza a víz behatolását
  • Szíváskiegyenlítő, erősíti az alapfelületet

Technikai adatok

Alapadatok
Kiszerelés:
15 l
Mutass többet

Veszélyességi információk

Összetétel: diszperziós kötőanyag, töltőanyagok, víz, pigment

Biztonsági előírások:

P101Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
P102Gyermekektől elzárva tartandó.
P501A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: A hulladékokról szóló 2012. évi CLXXXV. törvénynek megfelelően.
EUH208 Tartalmaz 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on és 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-metil-2Hizotiazol-3-on (3:1) keveréke. Allergiás reakciót válthat ki. Kérésre biztonsági adatlap kapható. Biocid terméket tartalmaz: C(M)IT/MIT (3:1)

EU határérték erre a termékre (A/g): 30 g/l (2010). 
Ez a termék legfeljebb 20 g/l VOC-t tartalmaz. 

Betöltés