Lazurán Vastaglazúr

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A selyemfényű védőfilmet képző, könnyen felhordható oldószeres Lazurán Vastaglazúr kül- és beltéri mérettartó fafelületek, elsősorban nyílászárók bevonására alkalmazható. Kiemeli a fa erezetét, valamint hosszú időn át védi a fát: UV-védő adalékanyag-tartalmának köszönhetően a napfény káros hatásai, míg vízlepergető tulajdonsága révén a csapadék ellen.

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5996281071882
 • Gyártó: Lazurán

Termékleírás

Alkalmazási terület 
Megfelelően előkészített kül- és beltéri, úgynevezett mérettartó fafelületek (pl. ajtók, ablakszerkezetek stb.) bevonataként alkalmazható.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet.

 • Új fafelületek előkészítése: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén megelőző védelem céljából Lazurán Univerzális faanyagvédőszer használata szükséges.
 • Puhafa-felületek előkészítése: a még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók Lazurán Vastaglazúrral. A régi, elöregedett, korhadt, málló, fafelületeket le kell csiszolni, portalanítani, illetve esetenként szükséges Lazurán Univerzális faanyagvédőszer használata. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljen arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben törölje vissza egy száraz ronggyal.
 • Keményfa-felületek előkészítése: a még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás, illetve a favédő kezelés után közvetlenül átvonhatók Lazurán Vastaglazúrral. A régi, elöregedett, korhadt, málló fafelületeket le kell csiszolni, majd portalanítani, illetve esetenként szükséges Lazurán Univerzális faanyagvédőszer használata. Általában lenolajkence alkalmazása nem szükséges.
 • Egzóta fafelületek előkészítése: egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljon kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsa be. 
 • Régi, már festett felületek előkészítése: korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is.  Ha a fa felülete tömör, ép és egészséges, abban az esetben felhordható a Lazurán Vastaglazúr. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Felhasználás 

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán Vastaglazúr felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem javasolt. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása a megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.
 • Felhordás módja: ecsettel
 • Színezhetőség: a Lazurán Vastaglazúr 10 gyárilag lekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képez. 
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
 • A világos színek rövidebb, a sötétebbek hosszabb élettartamúak kültéren. A színtelen változatot kizárólag beltérre javasoljuk.
 • Egyes fafajták jelentős mennyiségű csersavat tartalmaznak, amely nedvesség (eső, páralecsapódás) hatására kioldódhatnak. A felületről lefolyó csersavas víz ásványi felületeken barnás elszíneződéseket okozhatnak, mint pl. kerítés lábazatokon, vakolt felületeken. Ne alkalmazzon külső térben magas csersav tartalmú fafajtákat.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Dekoratív selyemfényű védőfilmet képez a felületen
 • Könnyen felhordható
 • Vízlepergető
 • Időjárás- és UV-álló

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
Mogyoró
Kiszerelés:
0,75 l
Kiadósság:
13 m2/l
Technológia:
oldószeres bázisú
Megjelenés:
vastaglazúr
Fényesség:
selyemfényű
Termékméret:
9,9 cm x 9,9 cm x 11,9 cm
Súly:
0,88 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri fafelületek, kültéri fafelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
6 óra
Használatba vételi idő:
24 óra
Felhordás módja:
ecsettel, szóróberendezéssel
Javasolt ecset típusa:
disznószőr ecset
Szerszámok tisztítása:
hígítóval
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 30°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Figyelem!

 

H226 – Tűzveszélyes folyadék és gőz.
H336 – Álmosságot vagy szédülést okozhat.

Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Tartalmaz α-[3-[3-(2H-benzotriazol-2-yl) derivatives. Allergiás reakciót válthat ki. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.

Másik szín választása

Tölgy
Színtelen
Teak
Mogyoró
Paliszander
Mahagóni
Fehér
Dió
Cseresznye
Borovifenyő
 • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés