Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A Lazurán Aqua 3in1 favédő lazúr áttetsző, vízzel hígítható favédő, alapozó és lazúr egyben. Mélyen beszívódik a farostok közé, mérsékelten időjárásálló és páraáteresztő bevonata védelmet nyújt a gombák és penész ellen. Hozzáadott viasztartalma révén kimagasló vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik és esztétikus, selyemfényű színeivel kiemeli a fa erezetét. Megfelelően előkészített kül- és beltéri, úgynevezett nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, homlokzat, széldeszka, kerti bútor, madártető stb.) bevonataként alkalmazható.

Kiszerelés:

  • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
  • EAN-kód: 5996281073152
  • Gyártó: Lazurán

Termékleírás

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kül- és beltéri, úgynevezett nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, homlokzat, széldeszka, kerti bútor, madártető stb.) bevonataként alkalmazható.

Felület előkészítés:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet.

Új fafelületek előkészítése:
Finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédő vagy Lazurán Univerzális faanyagvédő használata szükséges.

Régi, már festett felületek előkészítése:
Korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ha a fa felülete tömör, ép, és egészséges, abban az esetben felhordható a Lazurán aqua 3in1 favédő lazúr. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Anyagelőkészítés, hígítás:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán aqua 3in1 favédő lazúr felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt vízzel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.

Színezhetőség:
A Lazurán aqua 3in1 favédő lazúr gyárilag lekevert színekben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. A termék színkeverőgéppel a receptgyűjteményben feltüntetett színárnyalatokban keverhető. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.

Száradási idő, átvonhatóság:
A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva porszáraz, 2 óra múlva átfesthető. A rétegek között finomcsiszolás javasolt. A réteg teljes átszáradása 12 óra múlva következik be, a kész felület 24 óra múlva vehető használatba.

Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.

Mutass többet

Termékelőnyök

  • Favédő, alapozó, lazúr egyben
  • Gomba és penész elleni védelem
  • A fa pórusaiba mélyen behatol
  • Vízlepergető

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
Borovifenyő
Kiszerelés:
2,5 l
Kiadósság:
16 m2/l
Technológia:
vizes bázisú
Megjelenés:
vékonylazúr
Fényesség:
selyemfényű
Termékméret:
15 cm x 18,3 cm x 16,5 cm
Súly:
3,15 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri fafelületek, kültéri fafelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
2 óra
Használatba vételi idő:
12 óra
Felhordás módja:
ecsettel, szóróberendezéssel
Javasolt ecset típusa:
akril ecset
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Tartalmaz α-[3-[3-(2H benzotriazol-2-yl) derivatives, 3-jód-2-propinilbutilkarbamát, 1,2-benzizo-tiazol-3(2H)-on és 5-klór-2-metil-2H-izo-tiazol-3-on és 2-metil-2H-izotiazol-3-on (3:1) keveréke. Allergiás reakciót válthat ki.

Másik szín választása

Teak
Tiszafa
Paliszander
Színtelen
Harmatszürke
Mogyoró
Tölgy
Fehér
Dióbarna
Vadcseresznye
Cédrus
Borovifenyő
Mahagóni
  • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés