Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 speciális összetételének és biocidtartalmának köszönhetően egyszerre tölti be a faanyagvédőszer, alapozószer és lazúr szerepét, miközben vizes bázisának köszönhetően gyorsan szárad. A vékonylazúr hozzáadott viasztartalma révén kimagasló vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik, ugyanakkor mélyen beszívódik a farostok közé, védelmet nyújtva a fát megtámadó leggyakoribb kártevők és a káros UV-sugárzás ellen. Alkalmazása kültéri nem mérettartó fafelületekre, elsősorban kerítés, homlokozat, széldeszka, kerti bútor védelmére javasolt.

Kiszerelés:

17 309 Ft / db
(6 924 Ft/l)
 • Az árak üzletenként eltérőek lehetnek!
db
 • EAN-kód: 5996281073152
 • Gyártó: Lazurán

Termékleírás

Alkalmazási terület 
Megfelelően előkészített kültéri, úgynevezett nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, széldeszka, madártető stb.) bevonataként alkalmazható.

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet.

 • Új fafelületek előkészítése: finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Mivel a lazúr tartalmazza a favédő adalékokat, a felhordás előtt Lazurán Univerzális faanyagvédőszer vagy Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer használata nem szükséges.
 • Puhafa-felületek előkészítése: a még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 termékkel. A régi, elöregedett, korhadt, málló, fafelületeket le kell csiszolni, majd portalanítani. Ezután közvetlenül felhordható a vékonylazúr. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.
 • Keményfa-felületek előkészítése: a még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 termékkel. A régi, elöregedett, korhadt, málló, fafelületeket le kell csiszolni, majd portalanítani. Ezután közvetlenül felhordható a vékonylazúr. Általában lenolajkence alkalmazása nem szükséges.
 • Egzóta fafelületek előkészítése: egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljon kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsa be. 
 • Régi, már festett felületek előkészítése: korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. Ha a fa felülete tömör, ép és egészséges, abban az esetben felhordható a Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt vízzel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.
 • Felhordás módja: akril ecsettel.
 • Színezhetőség: a Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 termék 14 gyárilag lekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Környezetvédelmi okokból olyan fafelületen használható, melyek nem érintkeznek közvetlenül a talajjal, illetve nem merülnek természetes vízfelület alá.
 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képez. 
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
 • A világos színek rövidebb, a sötétebbek hosszabb élettartamúak kültéren.
 • A vékonylazúrral kezelt felület elöregedése után, könnyű csiszolást követően, azonos színnel átvonható. A vastaglazúrral ellentétben nem szükséges a fáig lecsiszolni a teljes felületet.
 • Egyes fafajták jelentős mennyiségű csersavat tartalmaznak, amely nedvesség (eső, páralecsapódás) hatására kioldódhatnak. A felületről lefolyó csersavas víz ásványi felületeken barnás elszíneződéseket okozhatnak, mint pl. kerítés lábazatokon, vakolt felületeken. Ne alkalmazzunk külső térben magas csersav tartalmú fafajtákat.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • 3in1: faanyagvédőszer, alapozó és lazúr egyben
 • Hármas védelemet nyújt a kékgomba, farontó rovarok, kártevők és gombák ellen
 • A fa pórusaiba mélyen behatol
 • Vízlepergető

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
Borovifenyő
Kiszerelés:
2,5 l
Kiadósság:
16 m2/l
Technológia:
vizes bázisú
Megjelenés:
vékonylazúr
Fényesség:
selyemfényű
Termékméret:
15 cm x 18,3 cm x 16,5 cm
Súly:
3,15 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
kültéri fafelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
2 óra
Használatba vételi idő:
12 óra
Felhordás módja:
ecsettel
Javasolt ecset típusa:
akril ecset
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Figyelem!

 

H410 – Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

Tartalmaz 3-jód-2-propinilbutilkarbamát, α-[3-[3-(2H-benzotriazol-2-yl) derivatives,
propikonazol (ISO), permetrin (ISO), 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on és 5-klór-2-metil-2Hizotiazol-
3-on és 2-metil-2H-izotiazol-3-on (3:1) keveréke. Allergiás reakciót válthat ki.

Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Másik szín választása

Tiszafa
Színtelen
Teak
Mogyoró
Paliszander
Harmatszürke
Kapribogyó
Északi-tölgy
Fehér
Dió
Cseresznye
Cédrus
Borovifenyő
Brazil mahagóni
 • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés