Héra Színezőpaszta és festék

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

A kiváló színezőerővel rendelkező kül- és beltéri diszperziós fal- és homlokzatfestékek, mészfestékek és szilikátfestékek színezőfestékeként alkalmazható Héra Színezőpaszta és festék segítségével könnyen kikeverhető bármilyen pasztellárnyalat. Beltéri felületeken, dekorációs célokra önálló falfestékként is alkalmazható.

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5996281079178
 • Gyártó: Héra

Termékleírás

Alkalmazási terület
Diszperziós-, mész- és szilikátfestékek utólagos színezésére, beltérben minden szín, kültérben meghatározott színek önálló és kevert alkalmazásával. Belső térben önálló festékként is alkalmazható. 

A színezendő festék előkészítése
A színezendő festék legyen szobahőmérsékletű, homogén, a színezés előtt jól keverje fel.

 • Diszperziós festékek színezése: beltéri diszperziós festékekhez korlátlanul, kültéri festékekhez max. 10% mennyiségben adagolható. A bekeverés előtt a Héra Színezőpasztát és festéket jól rázza fel, homogenizálja, majd kis részletekben, folyamatos keverés mellett adagolja a színezendő festékhez. Belső térben minden szín alkalmazható, diszperziós homlokzatfestékekhez azonban a megfelelő UV-állóság elérése miatt csak a következő színeket adagolja: 300 Fekete, 450 Okker, 500 Barna, 507 Mandula, 600 Zöld, 700 Kék, 780 Levendula
 • Szilikátfesték színezése: a Héra Páraáteresztó szilikátfesték színezése maximum 3% Héra Színezőpaszta és festék adagolásával történhet az előzőekben leírt módon. Erre alkalmas színek: 300 Fekete, 450 Okker, 500 Barna, 600 Zöld, 700 Kék
 • Mészfestékek színezése: a Héra Mészfesték maximum 3% Héra színezőpaszta és festékkel színezhető. Mind a beltéri, mind pedig a kültéri felhasználásnál a következő színek alkalmazhatók: 300 Fekete, 450 Okker, 500 Barna, 600 Zöld, 700 Kék. A színezést úgy végezze, hogy a színezőt kis mennyiségű vízzel felhígítja, majd a hígított anyagot apránként, folyamatos keverés mellett adagolja a mészfestékbe. A beszínezett mészfestéket azonnal fel kell használni, tárolni nem lehet. 

Önálló beltéri festékként alkalmazva
A festendő felület legyen por- és szennyeződésmentes, hordképes. Alapozzon a felület szívóképességének megfelelően Héra Falfix diszperziós mélyalapozóval. Az alapozó száradása után Héra Színezőpaszta és festék felhordása hígítatlan állapotban, kisebb felületek esetén ecsettel, nagyobb felületek esetén akár hengerrel is történhet.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel. A Héra színezőpaszta és festék felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. 
 • Felhordás módja: akril ecsettel, hengerrel.
 • Színezhetőség: az egyes színek egymással keverhetők. 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • Az erősen lúgos mészfestékek a színezés után tárolva hajlamosak koagulálni, azaz olyan nagymértékben besűrűsödni, ami felhasználásukat lehetetlenné teszi. Soha se tároljon Héra Színezőpasztával színezett mészfestéket, azt minden esetben azonnal használja fel.
 • A szerves pigmenteket tartalmazó Héra Színezőpaszta és festék nem rendelkezik megfelelő fényállósággal. Külső térben, homlokzatfestékek színezésére csak az ajánlott színeket használja. Ha így nem tud megfelelő színű terméket előállítani, válasszon inkább a gépi színkeverést.
 • Amennyiben nagyobb mennyiségű (több mint egy kiszerelési egység) festéket kell beszíneznie, öntse ki az egész színezendő mennyiséget egy nagyobb edénybe és egyszerre színezze meg. Ha ezek után a festéket megfelelően homogenizálja, elkerülhető a színeltérés.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Kiváló minőség
 • Élénk színárnyalatok 
 • Kül- és beltéri diszperziós fal- és homlokzatfestékek színezésére
 • Önmagában is alkalmazható falfesték
 • Díszítőfestéshez, falfestmények készítéséhez is

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
480 Narancs
Kiszerelés:
125 ml
Kiadósság:
8 m2/l
Fényesség:
matt
Termékméret:
9,9 cm x 5 cm x 5 cm
Súly:
0,2 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri falfelületek, kültéri falfelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
2 óra
Használatba vételi idő:
4 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel
Javasolt henger típusa:
mikroszálas festőhenger, poliamid festőhenger
Javasolt ecset típusa:
akril ecset
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 30°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Tartalmaz 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on és 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-metil-2Hizotiazol-
3-on (3:1) keveréke. Allergiás reakciót válthat ki.

Másik szín választása

402 Citrom
401 Napsárga
490 Baracksárga
609 Avokádó
450 Okker
481 Mandarin
487 Mangó
480 Narancs
507 Mandula
602 Menta
600 Zöld
820 Tűzpiros
500 Barna
780 Levendula
700 Kék
840 Szilva
300 Fekete
 • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés