Héra Ceramic mosható beltéri falfesték

0 ( 0 értékelés )
Átvehető

Speciális mikrokerámia-gyöngy tartalmának köszönhetően a Héra Ceramic a legellenállóbb Héra beltéri falfesték. A kerámia technológia kimagasló mosás- és dörzsállóságot biztosít a felületnek, így téve azt foltmentesen tisztíthatóvá és fertőtleníthetővé. A Héra Ceramic falfesték hidrofób alkotórészei révén vízlepergető bevonatot képez, miközben innovatív kötőanyag szerkezete kiválóan páraáteresztő tulajdonságot biztosít. A hipoallergén, selyemmatt felület exkluzív színmegjelenést kölcsönöz otthonának.

Kiszerelés:

 • Az ár üzlet választása után érhető el.
db
 • EAN-kód: 5996281087647
 • Gyártó: Héra

Termékleírás

Alkalmazási terület
Vakolt, beton, gipszkarton és glettelt belső falfelületek festésére. Egészségügyi intézményekben is alkalmazható. A végleges, ellenálló filmréteg 14 nap elteltével alakul ki. A filmréteg ezt követően válik vízzel, tisztítószerrel moshatóvá.

Felület-előkészítés

A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. CMC alapú glett anyagok használata nem javasolt

Új, vakolt vagy beton, illetve; gipsz tartalmú glettel előkészített vagy gipszkarton felületek: Finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix vagy Héra Prémium 3in1 alapozó használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.

Régi, már festett felületek: Finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix vagy Héra Prémium 3in1 alapozó használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.

Penésszel fertőzött felületek: A penésztelepeket nedves tisztítással (pl. lekeféléssel vagy lekaparással) el kell távolítani, majd Héra penészgátló lemosóoldattal kell kezelni a termékismertetőben leírt módon. Csak akkor alkalmazzunk a továbbiakban Héra Ceramic falfestéket, ha a fertőzött felületet rendszeresen fertőtlenítjük.

Nikotin-, víz-, korom- vagy zsírfoltos felületek: A felületet tisztítószeres (folyékony mosogatószeres) vízzel le kell mosni és teljes száradás után le kell kefélni. Ezután Héra folttakaró alapozót kell felhordani. Ebből a felület állapotától függően második réteg felhordására is szükség lehet. Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. Héra Ceramic falfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis erre van szükség, az első réteghez maximum 5 % vizet lehet adagolni.

Felhordás módja: ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóróberendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Airless szóráshoz az irányadó beállítások a következők:

fúvóka:

0,018" - 0,026"

nyomás:

150 - 180 bar

fúvókaszög:

50°

hígítás:

maximum 2% vízzel

 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, a felhasználót nem mentesítik az adott festendő felület vizsgálatától.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek

 • A végleges, ellenálló filmréteg 14 nap elteltével alakul ki. A filmréteg ezt követően válik vízzel, tisztítószerrel moshatóvá.
 • A gipszkarton lapra történő felhordáskor az alapfelület nedvességre különösen érzékeny. Ez hólyagosodást és lepattogzást okozhat. Ezért a gyors száradás érdekében javasoljuk, hogy gondoskodjon a kielégítő szellőzésről és hőmérsékletről.
 • Matt felületekbe a száradási folyamat megindulása vagy a száradás után nem lehet visszajavítani, visszanyúlni. A felhordásnál ügyeljen a megfelelő festékmennyiség felvitelére és az egyenletes eldolgozásra.
 • A bevonat tisztíthatósága nagymértékben függ attól, hogy a szennyeződés mennyi ideig van a felületen, milyen mélyen tud a felület pórusaiba behatolni. Ha a felület szennyeződik, igyekezzünk minél gyorsabban, még a szennyező anyag száradása előtt azt eltávolítani. A felületre száradt intenzív színanyagokat tartalmazó szennyeződéseket (pl. vörösbor, olaj, sár) sok esetben nem lehet maradéktalanul, foltmentesen eltávolítani.
Mutass többet

Termékelőnyök

 • Foltmentesen tisztítható
 • Extra dörzsálló
 • Hidrofób és páraáteresztő
 • Fertőtleníthető
 • Hipoallergén bevonat

Technikai adatok

Alapadatok
Fantázia név:
Titán
Kiszerelés:
2,5 l
Kiadósság:
14 m2/l
Fedőképesség:
2. osztály - kiváló
Nedves dörzsállóság:
1. osztály - kiemelkedő
Fényesség:
selyemmatt
Termékméret:
16,5 cm x 16,7 cm x 15,7 cm
Súly:
3,44 kg
Alkalmazási adatok
Alkalmazási terület:
beltéri falfelületek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
3 óra
Használatba vételi idő:
3 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel, szóróberendezéssel
Javasolt henger típusa:
mikroszálas festőhenger, poliamid festőhenger
Javasolt ecset típusa:
akril ecset
Szerszámok tisztítása:
vízzel
Egyéb adatok
Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve
Mutass többet

Veszélyességi információk

Tartalmaz 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on és 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-metil-2Hizotiazol-3-on (3:1) keveréke. Allergiás reakciót válthat ki. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni

Másik szín választása

Fehér hótakaró
Téli álom
Parti homok
Dán keksz
Harmatos hajnal
Lágy ölelés
Ezüstszürke
Naplemente
Zöld lagúna
Titán
Alumínium
Teadélután
Reggeli ébredés
Csendes eső
Bársonyos vadrózsa
Aloha
Barka
Pasztell napnyugta
Magnólia
Tavaszi kankalin
Karibi hullám
Ködös völgy
Puha takaró
Fagyöngy
Hegyi patak
Gránit
Manhattan
Minimál zöld
Vasbeton
Lombzöld
Sziklaszirt
Hamvas őzbarna
Langyos kakaó
Azúr tenger
Bazaltszürke
Acélkék
Karbon
Indigó
Városi dzsungel
Bakelit
 • A monitoron vagy nyomtatón megjelenő színek eltérhetnek a termék színétől!
Betöltés